Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (27 Nisan 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 27 Nisan 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        DENİZLİ'DE 60 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Denizli'de FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında Pamukkale İlçe Emniyet Müdürü A.N.'nin de bulunduğu 60 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Denizli'de Pamukkale İlçe Emniyet Müdürü 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü A.N.'nin de aralarında bulunduğu, 2'si emniyet amiri, 1'i başkomiser, 1'i komiser, 5'i komiser yardımcısı, 2'si başpolis ve 48'i de polis memuru olmak üzere toplam 60 polis, görevden uzaklaştırıldı. (İHA)

        AMASYA'DA 109 EMNİYET MENSUBU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Amasya il genelinde 109 emniyet mensubu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

        Amasya'da aralarında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 109 emniyet mensubu FETÖ/PDY ileirtibatı olduğu iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında alınan karar doğrultusunda görevden uzaklaştırıldı. (DHA)

        KOCAELİ'DE TÜBİTAK'TA ÇALIŞAN 7 KİŞİYİ GÖZALTINA ALINDI

        Emniyet Müdürlüğü, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce TÜBİTAK'ta çalışan 7 kişiyi gözaltına aldı.

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında TÜBİTAK da çalıştıkları dönemde örgüt içinde faaliyet gösterdikleri belirlenen, aralarında örgüt içerisinde sorumlu düzeyde bulunan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Bu sabah Kocaeli, Ankara, Bursa ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla İ.K., M.F.K., E.K., M.D., Ö.K., E.Ö. ve B.S.E. gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, soruşturma devam ediyor. (DHA)

        ERZURUM'DA 174 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Erzurum'da FETÖ soruşturması kapsamında 174 polis açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğünün kararıyla açığa alınan 9 bin 103 polisten 174'ünün Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığı öğrenildi. Açığa alınan polis memurları arasında rütbeli personelin de bulunduğu belirtildi. (İHA)

        DİYARBAKIR'DA 524 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Diyarbakır'da aralarında bir emniyet müdürünün de bulunduğu 524 polis görevden uzaklaştırıldı.

        Emniyet Genel Müdürlüğünce, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Bingöl'de 524 polis görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan polisler arasında bir 4'üncü sınıf emniyet müdürü ve 4 emniyet amirinin bulunduğu öğrenildi.

        Türkiye genelinde 81 ilde yapılan "Mahrem İmamlar" operasyonun ardından dün akşam saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ bağlantılı oldukları gerekçesi ile 9 bin 103 polis memurunun açığa alındığı açıklanmıştı. (İHA)

        ANKARA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "SİNCAN EYALET YAPILANMASI" SORUŞTURMASINDA 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 19'u tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik yürütülen soruşma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince gözaltına alınan 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Batı Adliyesine getirildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 20 şüpheliden 19'u tutuklandı, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 14 kişinin başka suçlardan tutuklu olduğu, 20 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.

        FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanan şüphelilerin, Sincan, Etimesgut ve Eryaman bölgelerinde örgüt adına sözde "eyalet yapılanması" oluşturdukları ve bu bölgelerden sağladıkları gelirlerle FETÖ'ye finansal destek verdikleri iddia ediliyor.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün büyük illerde sözde "eyalet" yapılanmasına gittiği, eyaletlerin bölgelere, bölgelerin semtlere, semtlerin de evlere bölündüğü tespit edildi. Bu birimlerin her birinin kendi içinde "imamı" ya da "abi"si bulunduğu kaydedildi.

        Ayrıca örgüt üyelerinin evlerde yaptıkları toplantılarla topladıkları "himmet" adı altındaki paraları bölge imamına, oradan eyalet ve il imamlarına ulaştırdıkları ortaya çıkarıldı. (AA)

        ÇORUM'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 25 zanlıdan 8'i tutuklandı.

        FETÖ'nün faaliyetlerine katıldıkları ve örgüte finans sağladıkları öne sürülen iş adamı, esnaf ve meslekten ihraç edilen kamu çalışanlarından oluşan 25 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye götürüldü. Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 8'i tutuklandı, 17'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, bunlardan 25'i polis tarafından yakalanmıştı. Firari 4 zanlı ise aranıyor. (AA)

        BİLECİK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE GÖREVLİ 20 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 20 personel, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu iddiasıyla açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, 667 sayılı 'Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname''nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 2'si komiser yardımcısı, 1'i Başpolis memuru, 17'si polis memuru olmak üzere 20 kişinin açığa alındığı öğrenildi.

        Öte yandan 17 polis memurundan birinin Bilecik POMEM'de görev yaptığı öğrenildi. (İHA)

        BİNGÖL'DE 71 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Bingöl'de, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı olduğu belirlenen 71 polis memuru açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğünce, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Bingöl'de il genelinde 71 polis açığa alındı.

        Türkiye genelinde 81 ilde yapılan "Mahrem İmamlar" operasyonun ardından dün akşam saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ bağlantılı oldukları gerekçesi ile 9 bin 103 polis memurunun açığa alındığı açıklanmıştı. (İHA)

        KONYA'DA 15 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasıyla (FETÖ/PDY) ilgili soruşturma kapsamında dün görevlerinden uzaklaştırılan 15 polis gözaltına alındı.

        Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle dün açığa alınmalarının ardından Ereğlide görevli 15 emniyet mensubu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Operasyonda 15 polis gözaltına alındı.

        Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        SAMSUN'DA 200 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Samsun'da 178'i başpolis ve polis memuru olmak üzere toplam 200 emniyet mensubu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 9 bin 103 emniyet mensubunun, FETÖ/PDY ile irtibatı ve iltisakı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi. Söz konusu açıklama kapsamında Samsun ve ilçelerinde de görev yapan bir 3. sınıf emniyet müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü ile 3'ü emniyet amiri, 1'i başkomiser, 3'ü komiser ve 13'ü komiser yardımcısı, 178'i başpolis ve polis memurlarından oluşan toplam 200 emniyet mensubunun açığa alınarak görevlerinden uzaklaştırıldıkları öğrenildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 93 İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ AÇIĞA ALINDI

        Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 93 personel, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu iddiasıyla açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, 667 sayılı 'Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname''nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 3'üncü sınıf emniyet müdürü 2 kişi, 4'üncü sınıf emniyet müdürü 1 kişi, emniyet amiri 1 kişi, komiser 9 kişi, komiser yardımcısı 10 kişi, başpolis 4 kişi ve polis memuru 66 kişi olmak üzere 93 kişinin açığa alındığı öğrenildi.

        ERZİNCAN'DA 57 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 57 polis açığa alındı.

        Yurt genelinde başlatılan operasyon kapsamında Erzincan Emniyet Müdürlüğünde görevli bir 4. Sınıf Emniyet Müdürü, bir başkomiser, bir komiser, sekiz komiser yardımcısı, bir başpolis ve 45 polis memuru olmak üzere toplamda 57 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı. (İHA)

        BOLU'DA 14 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen 14 kişi adliyeye çıkarıldı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan ve "ByLock" kullandıkları iddia edilen 7 üniversite öğrencisi, 1 akademisyen, 1 doktor ve daha önce örgüte bağlı şirketlerde çalışan 5 kişi olmak üzere, 14 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. (AA)

        AYDIN'DA 93 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün sözde emniyet mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Aydın'da görev yapan 1'i Emniyet Müdürü, 1'i Emniyet Amiri ve 5'i komiser yardımcısı olmak üzere 93 polis memuru açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce FETÖ'nün sözde emniyet mahrem yapılanmasına ilişkin olarak 81 il ve ilçelerinde 9 bin 103 emniyet mensubu açığa alınmıştı.

        Aydın'da, 667 sayılı KHK "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 93 emniyet personeli açığa alındı.

        Açığa alınan 93 emniyet personeli arasında Söke İlçe Emniyet Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Haşimoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Mehmet Kaan, 5 komiser yardımcısı ve 86 polis memuru bulunuyor. (İHA)

        SİNOP'TA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sinop'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik iki ayrı operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde farkı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda farklı meslek gruplarına mensup ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Öte yandan FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli soruşturma kapsamında da Sinop'ta 5 şüpheli gözaltına alındı. (AA)

        BATMAN'DA 81 POLİS GÖREVDEN ALINDI

        Batman'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 81 polis görevden uzaklaştırıldı.

        Batman'da 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu belirtilen aralarında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 81 polis görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan polis memurlarının silah ve rozetleri de alındı. (İHA)

        SİVAS'TA 105 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 105 polis açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nde FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 9 bin 103 polis açığa alındı. Sivas'ta ise 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ ile irtibatlı olduğu belirtilen aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 105 polis görevden uzaklaştırıldı. (İHA)

        SAKARYA, KOCAELİ, BARTIN, BOLU, DÜZCE, KARABÜK VE ZONGULDAK'TA 236 EMNİYET MENSUBU GÖREVDEN ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük ve Zonguldakta 236 emniyet teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırıldı.

        Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğünce, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Sakaryada 3. Sınıf Emniyet Müdürü E.Ö. ile 8i emniyet amiri, başkomiser, komiser ve yardımcı komiser, 40ı polis memuru olmak üzere 49 emniyet mensubu, Boluda 6sı komiser 13ü polis memuru toplam 19 kişi açığa alındı.

        Zonguldakın Kozlu İlçe Emniyet Müdürü B.K, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü F.A, bir komiser yardımcısı ve 15 polis memuru olmak üzere 18 emniyet mensubu, Karabükte 6sı emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser ve yardımcı komiser 23 emniyet mensubu, Bartında aralarında emniyet amiri, komiser ve yardımcı komiserlerin de bulunduğu 17 polis görevden uzaklaştırıldı.

        Kocaelide 3. sınıf emniyet müdürü Ş.B. emniyet amirleri S.B. H.P. ve H.Ş, başkomiser F.E, 2 komiser, 2 komiser yardımcısı, 73 polis memuru olmak üzere 82 emniyet mensubu, Düzcede de 4. Sınıf Emniyet Müdürü D.K. ile 3 komiser yardımcısı ve 24 polis memuru açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurt genelinde 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirilmişti. (AA)

        MERSİN'DE 13'Ü RÜTBELİ 101 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDP) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 13'ü rütbeli 101 polis görevden uzaklaştırıldı.

        667 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle merkez ve ilçelerde 3. sınıf emniyet müdürü Y.A., 4. sınıf emniyet müdürleri Ş.A. ile M.N.T., emniyet amiri M.E, komiser S.U.,M.Y.,H.Ş., E.E.,S.U., komiser yardımcıları S.K., E.T., M.T., F.C, A.H., başpolis memurları M.K., İ.K., M.A., polis memurları M.Y., Ş.A., Y.A., H.Ö., G.D., F.K., M.A., Ç.B., H.Ç., V.T., E.S., M.U., A.Ç, Z.D., M.C., H.D., E.Y., A.K., R.Ş, R.K., H.G., M.Ö., O.B., M.C., B.G., A.B, Y.A., Y.K., Ö.S., M.U., R.K., H.T., M.Ç., K.A., F.Ş., H.K., S.G., M.Ö., M.B.K., N.S, M.C., M.K., S.U., H.A., A.T., B.K., Y.Ç., M.S., İ.K., E.K., U.Ö., M.G., T.K., S.A., M.E.G., S.T., M.T., S.Ö., A.G., A.Ş., T.T., S.B., C.A., E.S., H.Ç., M.A., S.G., M.S, A.B., Y.S.K., M.H.E, G.K., H.V., M.K., M.Ç., H.Ö., A.K., B.A.C.G., Ö.S, O.K., A.Ç., Ş.G., M.Ç., O.A. ile İ.Ç. açığa alındı. (İHA)

        KARAMAN'DA 18 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı olduğu gerekçesiyle 18 polis açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dün akşam yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle ülke genelinde 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı bildirilmişti. Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Karaman'da da komiser yardımcılarının da aralarında bulunduğu 18 polisin açığa alındığı öğrenildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Kemer, Manavgat ve Korkuteli ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda 5 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDYnin deşifre edilerek faaliyetlerinin sonlandırılması ve örgüt mensuplarının yakalanması amacıyla Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlileri, dün Kemer, Manavgat ve Korkuteli ilçelerinde belirlenen adreslere operasyonlar düzenledi.

        Operasyonlarda şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla Kemerde 2, Manavgatta 2 ve Korkutelinde bir kişi gözaltına alındı.

        Zanlılardan ikisi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, diğerlerinin ise emniyet ve adliyedeki işlemleri devam ediyor.

        KOM Şube Müdürlüğünce, FETÖ/PDYnin "mahrem yapılanması"nda görev aldıkları tespit edilen 61 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, operasyonda yakalanan 23 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (AA)

        BATMAN'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Batman merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, FETÖ/PDY'ye yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Batman merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 4 eski polis memuru ile 1 astsubay yakalanarak gözaltına alınmıştır. FETÖ/PDY'ye yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Batman merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 3 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi. (İHA)

        UŞAK'TA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 33 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Ankara merkezli 81 ilde FETÖ/PDY yönelik yapılan operasyon kapsamında Uşak'tan da 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 33 polis açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ'nün sözde mahrem yapılanmasına ilişkin olarak 81 ilde eş zamanlı olarak başlayan operasyon neticesinde Uşak'ta da çeşitli adreslere uygulama yapıldı. Operasyon kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

        Ayrıca dün gece geç saatlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'inci maddesi gereği Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden alındığı duyurulurken, Uşak'tan da 33 polisin açığa alındığı öğrenildi. (İHA)

        TOKAT'TA 1 KOMİSER AÇIĞA ALINDI

        Tokat'ın Reşadiye ilçesinde bir komiser Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Reşadiye ilçe Emniyet Amirliğinde görev yapan komiser M.T. açığa alındı. (İHA)

        VAN'DA 158 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 14'ü rütbeli 158 polis görevden uzaklaştırıldı.

        667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle il merkez ve ilçelerinde 14 rütbeli, 144 polis memuru olmak üzere toplam 158 polisin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. (İHA)

        GAZİANTEP'TE 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'mahrem imamları'na yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

        Gaziantep Valiliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün Gaziantep'teki 106 'mahrem imamı'na yönelik operasyonda 25 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

        71 adrese düzenlenenoperasyonda çok sayıda cep telefonu, dijital veri ve yasaklı yayın ele geçirildiği belirtilen Valilik açıklamasında şöyle denildi:

        "İlimizde FETÖ/PDY terör örgütünün (106)Mahrem İmamına yönelik 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince eşzamanlı operasyonlar düzenlenmiştir. Yapılan operasyonlarda 5şüphelinin yurt dışında bulundukları, 35şüphelinin daha önce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında yakalandıkları ve halen tutuklu bulundukları anlaşılmıştır. Yurt içindeki şüphelilerin yakalanması için toplam 71farklı adreste yapılan aramalarda 25şahıs yakalanmış, 41firari şahsın aranmasına devam edilmektedir. Yapılan aramalarda şahıslara ait çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, flaş bellek ve yasaklı yayın (kitap) ele geçirilmiştir. Şüpheliler hakkında FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte elaman temin etmek suçlarından işlem başlatılmıştır." (DHA)

        TOKAT'TA 95 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Tokat'ta 2'si şube müdürü 95 polis Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nde FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 9 bin 103 polis açığa alındı. Tokat'ta ise 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ ile irtibatlı olduğu belirtilen 95 polis görevden uzaklaştırıldı. Açığa alınanlar arasında 2 şube müdürü ile polis amirlerinin yer aldığı öğrenildi. (İHA)

        MUŞ'TA 1'İ KOMİSER 51 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Muş'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında il genelinde yürütülen çalışmalarda 1'i komiser toplam 51 polis açığa alındı. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 19 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 19 polis Emniyet Genel Müdürlüğü 667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirler kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilmesi ile açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 1 emniyet müdürü, 1 komiser yardımcısı olmak üzere 19 polis açığa alındı. Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu tespit edilen Gülşehir Emniyet Müdürü Mesut B., Komiser Yardımcısı Ferhat C., polis memurları Mustafa Ç., Hüseyin T., Mustafa D., Erdal D., Şenol Ş., Bekir K., Hazım Ö., Ertan D., Vahap Ş., Köksal K., Ömer D., Erdan D., Necip Ş., Karaca T., Ömer Faruk Y., Yakup D., Şuayip D. açığa alındı. (İHA)

        ADIYAMAN'DA 90 POLİS AÇIĞA ALINDI

        FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alınan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun 90'ı Adıyaman'da görev yapıyor.

        667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturan FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisakı veya irtibatı olan emniyet mensupları görevden uzaklaştırıldı.

        Açığa alınan polisler arasında Adıyaman Emniyet Teşkilatında görevli 1 emniyet amiri, 2 komiser, 2 komiser yardımcısı, 2 baş polis olmak üzere 90 kişi açığa alındı. (İHA)

        MUĞLA'DA 45 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün sözde emniyet mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Muğla'da 45 polis açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce FETÖ'nün sözde emniyet mahrem yapılanmasına ilişkin olarak sabah saatlerinde 81 il ve ilçelerinde 8 bin 500 polisle eş zamanlı olarak başlayan eş zamanlı operasyon neticesi Muğla'da da çeşitli adreslerde çalışma yapıldı. Operasyon kapsamında Muğla'da 45 polisin açığa alındığı öğrenildi. (İHA)

        KARS'TA 7'Sİ RÜTBELİ 49 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7'si rütbeli toplam 49 polis açığa alındı.

        FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle yurt genelinde görevinden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubundan 49'unun Kars İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu öğrenildi.

        667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Kars İl Emniyet Müdürlüğünde 7'si çeşitli rütbelerde, toplam 49 polis memuru açığa alındı. (İHA)

        MERSİN'DE 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 22 şüpheli gözaltına alındı.

        Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce örgüte ait çeşitli kurumlarda öğretmenlik yapan 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Karar üzerine sabaha karşı operasyon düzenleyen Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 22 zanlıyı yakaladı.

        Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

        BURSA'DA 5 ESKİ EMNİYET PERSONELİ VE ONLARIN YAKINLARI 9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 eski emniyet personeli ile onların yakını 9 kişi adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda, ByLock kullandığı tespit edilen 5 emniyet personeli ve onların yakını 9 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen, toplam 14 kişi, 18 Nisan tarihinde yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 175, MUĞLA'DA 45, BURDUR'DA 31 VE ISPARTA'DA 51 EMNİYET TEŞKİLATI MENSUBU AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da 302 emniyet teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırıldı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğünce, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Antalya'da 175, Muğla'da 45 ve Burdur'da 30 polis ile 1 komiser, Isparta'da 2 emniyet amiri, 1 başkomiser, 6 komiser yardımcısı, 2 başpolis ve 40 polis memuru olmak üzere 302 emniyet teşkilatı mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurt genelinde 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirilmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ