Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karabük'te telsizden gelen yardım çağrısı sonrasında Karabük'te seferberlik
        1

        Karabük'te bir sürücü, telsizle irtibat kurduğu amatör telsizciye kaza yaptığını, eşi ve çocuğunun hareketsiz olduğunu, kendisinin sıkıştığını ileri sürerek yardım istedi.

        2

        80'i komando 150 kişilik ekip arama çalışması başlatırken, helikopter ve insansız hava aracı da çalışmalarda kullanıldı.

        3

        Yapılan çalışmalarda kaza yapan araç bulunamadı.

        4

        Dün saat 18.00 sıralarında araç telsizi ile acil yardım çağrısında bulunan bir kişi, amatör telsizci Melih Bilgin ile irtibat sağlayarak, adının Ramazan Çelik olduğunu, Başköy Köyü, Baklabostan mevkisinde araçla uçuruma yuvarlandığını, eşi ve çocuğunun hareketsiz olduğunu, kendisinin de sıkıştığını ileri sürerek yardım istedi.

        5

        Bir süre sonra telsiz irtibatı kesilirken Melih Bilgin, durumu jandarmaya bildirdi.

        6

        Jandarma, AFAD, UMKE, 112 Acil ve Orman İşletme ekipleri telsizde belirtilen bölgede çalışma başlattı.

        7

        Dün havanın kararmasıyla ara verilen çalışmalar bugün devam etti. Arama çalışmalarına Kastamonu'dan gelen 80 kişilik komando ekibi de katıldı.

        8

        Karadan toplam 150 kişilik ekip, havadan da Eskişehir´den gelen askeri helikopter ve insansız hava aracı ile yapılan aramalarda kaza yapan araca ulaşılamadı.

        9

        Öte yandan il genelinde yaşayan Ramazan Çelik adlı kişilere ulaşıldı ve hiç birisinin kaza yapmadığı öğrenildi.

        10

        Ramazan Çelik adında kayıp başvurusu yapılmadığı da belirlendi. Buna rağmen telsiz anonsunda ismin farklı anlaşılmış olabileceği düşünülerek arama çalışmaları sürdürülüyor.

        11

        AFAD İl Müdür Yardımcısı Ümit Çanga, aramaların devam ettiğini belirterek, "Şahsın tarif ettiği bölgede tüm güzergahlar tek tek arandı."

        12

        "Alanı sürekli genişleterek aramaları sürdürüyoruz. İhbarın sahte olma ihtimali var, ancak bölgeyi tamamen taramadan aramayı sonlandırmak istemiyoruz" dedi.

        13

        KARABÜK VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Karabük Valisi Mehmet Aktaş, dağda amatör telsizle kaza olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatılmasına ilişkin, "Arama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu vatandaşlarımıza sağ salim ulaşırız." dedi.

        14

        Aktaş, dağda amatör telsizden gelen kaza olduğu ihbarı üzerine AFAD, UMKE, jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin arama çalışması başlattığı Başköy Baklabostan mevkisine giderek, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya'dan bilgi aldı.

        15

        Burada gazetecilere açıklamada bulunan Aktaş, isminin Ramazan Çelik olduğunu belirten kişinin amatör telsizle Eflani ilçesinde bir kişiyle bağlantı kurduğunu, eşi ve bir çocuğuyla Başköy Baklabostan mevkisinde aracıyla uçuruma yuvarlandığını ihbar ettiğini söyledi.

        16

        Telsizdeki kişinin yaralı olduğunu ve aracının da ters döndüğünü belirttiğini anlatan Aktaş, şunları kaydetti:

        17

        "Dilinin döndüğünce de kaza geçirdiği yeri anlatmaya çalışmış. Var olan arama ekiplerine Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bir helikopter ve bir keşif uçağı ilave edildi. Sabahın erken saatlerinden bu saate kadar, keşif uçağımız ve helikopterimiz de arama kurtarma faaliyetleri yaptılar. Ayrıca öğlen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı bünyesinden, Asayiş Komando Bölüğü de yardım için intikal etti."

        18

        "Arama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu vatandaşlarımıza sağ salim ulaşırız. Ayrıca, Ramazan Çelik isimli vatandaşımızın akrabalarının ve tanıyanlarının da yine emniyet güçlerimize yardımcı olmalarını, arayarak bilgi vermelerini bekliyoruz."