Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kilis'in Suriye sınırına ağır silah sevkiyatı

        Kilis'in Suriye sınırındaki birliklere, aralarında obüs ve çok namlulu roketatarların da bulunduğu askeri araç ve personel sevkiyatı yapıldı.

        Suriye'nin terör örgütü YPG kontrolündeki bölgelerden karakol ve mevzilere yapılan taciz ateşlerinin ardından alınan güvenlik önlemleri kapsamında sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

        Bu kapsamda kentte konuşlu birliklerden sınır hattına askeri sevkiyat yapıldı.

        Çekicilere yüklü obüs ve çok namlulu roketatarların da bulunduğu 10 araçtaki ağır silahlar ile otobüslerdeki askerlerin sınır hattındaki Afrin bölgesinde konuşlandırılacağı belirtildi.

        Edinilen bilgiye göre, PYD'nin kontrolündeki Telabyad ve Resulayn kentlerinden terör örgütü YPG tarafından Türkiye tarafındaki hudut karakollarına yönelik saldırıların meydana gelmesi üzerine Şanlıurfa'ya Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ve zırhlı araç sevkıyatı başladı.

        Fırat Kalkanı Harekatının sona erdiği Kilis'ten geldiği öğrenilen çok sayıda ZPT ve askeri araç, gece saatlerinde Şanlıurfa 20.Zırhlı Tugay Komutanlığına giriş yaptı. Zırhlı araçları taşıyan tırlara polis ekipleri de eşlik etti. Zırhlı araçların Şanlıurfa ile Suriye arasındaki sınır bölgesine gönderileceği öğrenildi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ