Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan ve ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin lise yerleşimlerini tamamlaması için katıldığı TEOG sınavı sonuçları için öğrenciler büyük heyecanda. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve milyonlarca ortaokul öğrencisinin katıldığı TEOG'da sorulan zorlu sorulara, öğrenciler doğru yanıt vermek için çaba gösterdi. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri ve Yabancı Dil derslerinden sınav olan öğrenciler şimdi de heyecanla sonuçları bekliyor.

        REKLAM

        MEB takviminde yer alan bilgiye göre ise sonuçların Haziran ayı içerisinde açıklanacağı görülüyor. Öğrenciler sonuçların açıklanmasının ardından aldıkları puana göre uygun olan liselere tercih yapacak ve ardından tercih sonuçlarını bekleyecek.

        TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        TEOG sınav sonuçlarının duyurulduğu platform olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyor. TEOG sınav sonuçları belli olduğunda EBA üzerinden öğrencilerin erişimine açılıyor.

        SONUÇLARIN YAYINLANACAĞI EBA SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Ardından öğrenciler EBA şifreleriyle sisteme giriş yaparak TEOG sınav sonuçları dahil olmak üzere aynı zamanda TEOG soru ve cevaplarına da erişebiliyor

        Öğrenciler sınav sonuçlarının ardından tercih işlemini yapacak. Puanlarının yettiği liselere tercih yapacak olan öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla kazandıkları liseye yerleşim işlemlerini tamamlayacak. Böylece 2017 TEOG süreci tamamen sonlanmış olacak.

        TEOG SORU VE CEVAPLARI 27 NİSAN'DA ERİŞİME AÇILMIŞTI

        Öğrencilerin TEOG dahilinde katılım sağladığı Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sınava girmiş ve sonuçları beklemeye başlamıştı.

        Sınavların tamamlanmasının ardından 27 Nisan 14:00'da MEB, EBA üzerinden öğrencilere TEOG soru ve cevaplarını erişime açmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ