Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kayseri'de yakalanan PKK'lı terörist 'canlı bomba' çıktı

        Kayseri'de çalıştığı inşaata yapılan operasyonla yakalanan PKK'lı terörist Harun Piran kod adlı Mustafa B.'nin canlı bomba olduğu ve keşif amacıyla Kobani'den Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Necmettin Çuhadaroğlu'nun haberine göre; Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekât ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu bir PKK şüphelisinin şehir hastanesi inşaatında çalıştığını belirledi. İnşaatın şantiyesine 1 Mayıs akşamı düzenlenen baskınla PKK'lı terörist Mustafa Birim yakalandı. Mustafa B.'nin uyuyan hücreye bağlı canlı bomba olduğu, keşif ve milis örgütlenmesi faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

        3.5 AY İNŞAATTA ÇALIŞMIŞ

        Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde "canlı bomba" olarak keşif yaptığını, amacının çalışmak değil yapılacak eylemler için alt yapı hazırlamak olduğunu belirten Mustafa B.'nin sorgusu sürüyor. PKK'lı teröristin Kayseri ve civarında yapacağı eylemler için dağ kadrosu tarafından gönderildiği, 3.5 ay önce girdiği işe de örgüt elemanları tarafından yerleştirildiği iddia edildi.

        KANDİL'DE 5 YIL EĞİTİM ALMIŞ

        Diyarbakır Dicle İlçesi doğumlu Mustafa B.'nin, terör örgütünün Kandil'deki kamplarında 5 yıl eğitim aldıktan sonra 2014 yılında Kobani'ye, oradan da 2015 yılında Türkiye'ye giriş yaparak, 2016'da Kayseri'deki eniştesinin yanına geldiği öğrenildi. Teröristin, Kocasinan ilçesinde yapımı süren şehir hastanesi inşaatında işçi olarak çalıştığı ve diğer işçilerle birlikte yatakhane olarak kullanılan konteynerde kaldığı ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ