Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Abdullah Gül'ün babası son yolculuğuna uğurlanıyor

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül, tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği sonucu 91 yaşında yaşamını yitirdi. Habertürk Gazetesi'nden Necmettin Çuhadaroğlu'nun haberine göre, bir süredir yaşlılığa bağlı olarak hastanede tedavi gören, son 1 aydır ise özel doktor ve hemşire gözetiminde evinde bakım altında tutulan Ahmet Hamdi Gül, önceki gece yarısı fenalaştı. Ambulansla tedavi gördüğühastaneye götürülen Ahmet Hamdi Gül, yapılan müdahalelere rağmen dün saat 18.40’ta hayatını kaybetti.

        SON GÖREV

        Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Ulu Camii'ne getirildi. Cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

        GÜL VE ERDOĞAN TABUTA OMUZ VERDİ

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazının ardından Ahmet Hamdi Gül'ün tabutuna omuz verdi.

        Omuzlarda taşınan Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi daha sonra araca konuldu. Camiden çıkarılan cenaze, defnedilmek üzere şehir mezarlığındaki aile kabristanına götürüldü.

        MEZARLIKTA TAZİYELERİ KABUL ETTİ

        Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesinin defnedilmesinin ardından 11. Cumhurbaşkanı Gül, babası için helallik istedi ayrıca cenaze törenine katılanlara teşekkür etti. Gül daha sonra mezarlıkta bulunan taziye yerinde kardeşi Macit Gül, oğulları Mehmet Emre ve Ahmet Münir Gül, diğer aile üyeleriyle birlikte taziyeleri kabul etti.

        Cenazenin defnedilmesi sırasında Abdullah Gül ve ailesinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile bazı siyasiler de hazır bulundu.

        ERDOĞAN, YILDIRIM VE KILIÇDAROĞLU CENAZE TÖRENİNE KATILDI

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi için camiye ilk gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah gül ve kardeşi Macit Gül'e taziyelerini ilettikten sonra camiye girdi.Başbakan Binali Yıldırım da Gül ailesine taziyelerini ilettikten sonra camiye girdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenaze töreninde yer aldı.

        Gül, dün Kayseri’de taziyeleri kabul etti (üstte). Cenazeye çelenk gönderilmemesi, bunun yerine Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı’na bağışta bulunulması istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ