Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (11 Mayıs 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 11 Mayıs 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        ÇANKIRI'DA FETÖ/PDY OPERASYONU

        Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 şüpheli yakalandı.

        Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu 11 zanlı gözaltına alındı.

        Çankırı Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürüldü.AA

        NEVŞEHİR'DE SERBEST BIRAKILAN 2 KARDEŞ YENİDEN TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullaçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında serbest bırakılan iki kardeş yeniden tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında bir kez tutuklanan ancak daha sonra serbest bırakılan Aygül Y. ve Aniş Y. isimli kardeşler yeniden tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında soruşturma başlatılan işsiz Aygül Y. ve işsiz Aniş Y. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince ayrı ayrı tutuklanmışlardır" denildi. (İHA)

        MERSİN'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

        FETÖ/PDY içerisinde faaliyet yürüten şüphelilerin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda, örgüte finansal destek sağladığı ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen emekli astsubay M.M.B. ile iş adamı H.G. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (AA)

        ANTALYA'DA 21 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden 21'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında gemi makineleri işletme mühendisi, orman mühendisi, ziraat mühendisi, büro memuru, emekli ve öğretmenlerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. 'Bylock' kullandığı tespit edilen A.A., A.H.O., B.A., B.E., B.O., B.T., B.K., C.Ç., E.T., F.S., H.Ç., M.K., Ö.B., S.U., S.T., Ş.Ü., Ş.Ö., Ü.K., Y.B., Y.Ç., Y.K. ve Y.Ç., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları tamamlanan 22 kişiden 21'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden B.K. ise Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        SERBEST BIRAKILAN HAKİM YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ soruşturması kapsamında, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararlarıyla meslekten ihraç edilen ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Oğuzhan S. yeniden gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman'ın koordinesinde, FETÖ/PDY'ye mensup olduğu iddia edilen hâkim ve savcılara yönelik soruşturma kapsamında, 107 hâkim ve savcı meslekten ihraç edilmişti. Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Oğuzhan S. de geçen hafta gözaltına alınan isimlerdendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Hâkim Oğuzhan S. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hâkim Oğuzhan S.'nin serbest bırakılması üzerine soruşturmayı yürüten savcılık karara itiraz etti. İkinci kez gözaltına alınan Oğuzhan S.'nin emniyette ifade verildiği öğrenildi. (Habertürk Haber Merkezi)

        MUŞ'TA 4 ASKERİ PERSONEL TUTUKLANDI

        Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 4 askeri personel tutuklandı.

        Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik sürdürülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Örgütün gizli haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edilen il ve ilçe jandarma komutanlıklarında askeri personel olarak görev yapan 4 şahıs, çıkarıldıkları adli makamlarca 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir" denildi. (İHA)

        BOLU'DA 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Bolu merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock"u kullandıkları iddiasıyla yakalanan 17 şüpheli adliyeye çıkarıldı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ üyesi oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla Bolu, İstanbul, Kocaeli ve Çorum'da gözaltına alınan üniversite öğrencisi, doktor ve daha önce örgüte bağlı olan şirketlerde çalışan 17 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında CHP Bolu İl Yönetiminde olan 2 kişinin de bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bolu Adliyesi'ne getirildi.

        Bolu merkezli, İstanbul, Kocaeli ve Çorum'da önceki gün FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock"u kullandıkları iddia edilen, doktor, öğrenci ve şirket çalışanı 17 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada dijital materyaller ile dokümanlar ele geçirilmişti. (AA)

        ANTALYA'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalyada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 zanlıdan 5'i tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 16 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        REKLAM

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir zanlı ise evrak eksikliği nedeniyle emniyete geri gönderildi. (AA)

        MANİSA'DA 30 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'da, FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarına yönelik 2 ayrı operasyonda gözaltına alınan 36 kişiden 30'u tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 26 Nisan ve 3 Mayıs'ta il merkezi ve ilçelerde FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda toplam 36 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 30 kişi ise tutuklandı. (DHA)

        BİLECİK'TE 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bilecik'te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Geçtiğimiz gün Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bağlı ekipler, sabah saatlerinde FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Bilecik il merkezinde eş zamanlı operasyon düzenlenerek Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan 1'i memur 5'i infaz koruma memuru 6 şüpheliyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 6 FETÖ şüphelisi 6 günlük sorgunun ardından bugün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bağlı ekiplerce Bilecik Adliye Sarayın getirildi. Şüphelilerin savcıya vereceğini ifadeler sonrası mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 4 ZABIT KATİBİ VE 1 CEZA İNFAZ KORUMA MEMURU YAKALANDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 4 zabıt katibi ile 1 ceza infaz koruma memuru yakalandı.

        Gözaltına alınan zanlıların, emniyetteki sorgularının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        KARAMAN'DA 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karaman merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarılan 21 kişiden 16'sı gözaltına alındı.

        REKLAM

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve 'ByLock' kullanıcısı oldukları iddia edilen, aralarında öğretmen, esnaf, işçi ve köylülerinde bulunduğu 2'si kadın 21 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karaman merkezli İstanbul, Kayseri ve Kahramanmaraş illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar kapsamında 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı. Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Gözaltı kararı bulunan 5 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        KONYA'DA 2 BİN 519 KİŞİ MEMURLUKTAN ÇIKARILDI

        Konya Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle devlet memurluğundan atılan kişi sayısının 2 bin 519 olduğunu açıkladı.

        Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle hakkında yasal işlem yapılan kişi sayısını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle Konya'da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili olarak; görevden uzaklaştırılan kişi sayısı bin 14, tutuklanan kişi sayısı bin 914, devlet memurluğundan çıkarılan kişi sayısı ise 2 bin 519 olduğu açıklandı. (İHA)

        REKLAM

        KONYA'DA 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya merkezli 24 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, haklarında yakalama kararı çıkarılan, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 83 kişiden 30'u gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler belirlendi.

        Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yeteri kadar delil elde edilenlere yönelik etaplar halinde operasyon gerçekleştirdi.

        Gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda çalışmasına yön veren ekipler, örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan çalışmalara devam ediyor. Soruşturma kapsamında, "örgütte yöneticilik yapma", "terör örgütüne üye olma", "terör örgütüne finans sağlama", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarına karıştıkları değerlendirilen kişiler tespit edildi.

        REKLAM

        Konya merkezli 24 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 83 kişiyi yakalamak için gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Şüpheliler arasında sözde, "il-ilçe imamı", "büyük-küçük bölge imamı", "ünite imamı", "bölge talebe mesulü", "şehir dışı talebe mesulü", "arama tarama mesulü", "bölge muhasebecisi", "eyalet mesulü", "eyalet muhacir mesulü", "mütevelli grubu sohbet hocası", "ser rehber" gibi pozisyonlarda görev alanlar bulunuyor.

        Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 17'sinin, aynı suç kapsamında tutuklu oldukları öğrenildi. Adreslerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE FETÖ/PDY OPERASYONUNDA 5 TUTUKLAMA

        Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması meslekten ihraç edilen8 eski öğretmenden5'i tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları belirlenerek,gözaltına alınan, öğretmenlikten ihraç edilen 8 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden Hacıİbrahim Köse, Habil Tezer, Önder Özen, İsmail Cengiz Abalı ve Süleyman Emrullah Yuvalı çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eski öğretmenlerden Mehmet Ulutaş, Oğuz Yiğiter ve İsmail Taştan ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ