Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sabri Çelebi'ye 3 yıl hapis cezası!

        Taksim Gezi Parkı’na ilişkin olarak yapılan protesto sırasında eylemcilere pala ile saldırdığı iddiasıyla yargılanan Sabri Çelebi, 4 kişiyi yaralamaktan toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        "KİMSEYE SALDIRMADIM, ONLAR BİZE SALDIRDI"

        Habertürk Haber Merkezi'nden Serdar Kulaksız'ın edindiği bilgilere göre; İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan Sabri Çelebi, sesli ve görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Davaya diğer 3 sanık katılmazken avukatları hazır bulundu. Şikayetçi avukatları sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmaları talep ettiler.

        "BEN KİMSEYE SALDIRMADIM"

        Mahkeme, dosyanın karar aşamasına geldiğini belirterek sanık Sabri Çelebi'den son sözlerini sordu. Çelebi, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek "Ben kimseye saldırmadım. Onlar bize saldırdı. Kendimizi koruma amaçlı hareket ettik. Polise karşıda bir direnmemiz söz konusu değildir" dedi.

        MÜVEKKİLİM DARP EDİLMİŞTİR

        Sanık Sabri Çelebi'nin avukatı ise müvekkili hakkında lehe olan hükümlerin uygulanmasını isteyerek, müvekkilinin elinde bulunan et zırhında herhangi bir insan kanına rastlanmamıştır. Hayvan kanına rastlanmıştır. Müvekkilim atılı suçu işlememiştir. Kendisi darp edilmiştir. Kendi işyerini ve canını kurtarmak için bu şekildi davranmıştır" dedi.

        ÇELEBİ'YE, 4'ER KEZ 9 AY HAPİS CEZASI

        Mahkeme kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Sanıklardan Sabri Çelebi'yi 4 kişiyi silahtan sayılan kesici alet ile kasten yaralama suçundan ayrı ayrı 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme böylece sanık Sabri Çelebi'yi toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırmış oldu. Mahkeme, sanığın bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluşmadığı, birden fazla kişiyi yaralamış olmasını da göz önüne alarak Çelebi hakkında verdiği cezada herhangi bir takdiri indirim, paraya çevirme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını uygulamadı. Kararın onanması halinde Çelebi yaklaşık 2 yıl hapis yatacak.

        BİR SANIĞA 9 AY HAPİS

        Mahkeme sanıklardan Murat Ertik'i de bir kişiyi silahtan sayılan kesici alet ile kasten yaralama suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu sanık hakkında da cezada herhangi bir takdiri indirim, paraya çevirme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını uygulamadı.

        2 SANIĞA YARALAMADAN BERAAT

        Mahkeme, sanıklardan Ahmet Girgin ve Şeyhmus Kırmızı'nın ise üzerine atılı yaralama suçundan yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi.

        POLİSE DİRENME SUÇUNDAN BERAAT

        Mahkeme, sanıklar Sabri Çelebi, Murat Ertik, Ahmet Girgin ve Şeyhmus Kırmızı'nın görevi yaptırmamak için direnme suçundan ise suçun işlendiğine dair cezalandırılmalarına yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ