Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 17 Mayıs Hava durumu! İstanbul'da yağmur yağacak mı? Bugün hava nasıl olacak?

        İstanbul'da akşam saatlerinde yağış bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren rüzgarın şiddetini arttırarak perşembe akşam saatlerine kadar fırtına şeklinde esmesi beklenirken, İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren hafif yağış geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        FIRTINA UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı hava tahmin raporunda, Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı yaptı. Uyarıya göre, bugün öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

        REKLAM

        Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Tekirdağ, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Akdeniz'de güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        YAĞIŞLAR ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDECEK

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası boyunca yurdumuzda serin ve yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı hava ile birlikte hava sıcaklıklarının 4-8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

        Yağışlı sistemin 19 Mayıs 2017 Cuma Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı günü yurdumuzun büyük bir bölümünde etkili olmaya devam edeceği, Marmara'nın güneydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Güney ve İç Ege, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile İç Anadolu´nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu´nun kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        HAVA SICAKLIĞI AZALACAK

        Yağışlı sistemin hafta sonu yurdumuzun doğu bölgelerinde etkili olmaya devam ettikten sonra ülkemizi terk edeceği, ancak yurdumuzun Pazar günü kuzeybatı kesimlerden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklıklarının yağışlı sistem ile birlikte yarın batı, Cuma günü iç, Cumartesi günü doğu bölgelerde 4-8 derece azalacağı, Cumartesi günü batı, Pazar günü yurt genelinde artacağı, yeni beklenen yağışlı sistem ile birlikte hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ilk yarısı yurt genelinde tekrar azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ