Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 19 Mayıs yurt genelinde coşkuyla kutlandı

        Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 18 silah arkadaşıyla birlikte Bandırma vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasının 98’inci yıldönümü, bütün yurtta etkinliklerle kutlandı. Samsun ve İzmir’de 3 gün boyunca çok sayıda sanatçı konser verecek.

        İSTANBUL'DAKİ KUTLAMALAR

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Tören kapsamında, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç tarafından Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve 19 Mayıs için Azerbaycan'dan gelen gazi askerler katıldı. Tören, Cumhuriyet Anıtı önünde fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

        SAMSUN'DA 19 MAYIS COŞKUSU

        Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Yarı Maratonu gerçekleştirildi.

        Samsun Valisi İbrahim Şahin'in, Kurtuluş Yolu güzergahındaki Fuar Caddesi'nden startını verdiği 21 kilometre 100 metrelik yarı maratona 112 sporcu katıldı. Yarı maratonda erkeklerde 1 saat 5 dakika 3 saniyelik derecesi ile Kenya'dan Getaye Gelow birinci, 1 saat 5 dakika 12 saniye ile Yusuf Alıcı ikinci, 1 saat 5 dakika 30 saniye ile de Aykut Taşdemir üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda ise 1 saat 16 dakika 6 saniyelik derecesiyle Sebahat Akpınar birinci, 1 saat 16 dakika 25 saniye ile Fadime Çelik ikinci, 1 saat 17 dakika 20 saniye ile de Fatma Demir üçüncü oldu. Öte yandan Samsun'da Tütün İskelesi'nde yapılması planlanan Bayrak Çıkış Töreni ile Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın gösterisi, yağmur nedeniyle yarına ertelendi.

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de tören düzenlendi. Anıtkabir'deki resim törenin ardından vatandaşlar Anıtkabir'e akın etti.

        İZMİR’DE BULUŞMA

        İzmir Büyükşehir Belediyesi de gençler için 3 günlük çok özel bir etkinlik hazırladı. 18-19-20 Mayıs’ta konserler ve spor etkinlikleriyle gerçekleşecek olan İzmir Gençlik Festivali için İzmir ve İzmir dışından 46 farklı üniversiteden gelen bin 200 öğrenci, İnciraltı Kent Ormanı’nda çadır kurdu. Festival kapsamında Şebnem Ferah ile Mor ve Ötesi konserleri olacak. İzmir Valiliği, gençlerin gösteri yapacağı eğlence kısmını Sakar Geçidi’nde 24 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle programdan çıkardı. İzmir’in ilçelerinde ve diğer Ege kentlerinde de Haluk Levent, Emre Aydın, Feridun Düzağaç, İrem Derici konserler verecek.

        “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ