Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li vekillerden oturma eylemi

        "KHK ile kamudan ihraç edildikleri" gerekçesiyle açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis müdahalesinin ardından CHP'li vekiller oturma eylemi başlattı.

        İHA'nın haberine göre; Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanarak Gülmen ve Özakça'nın gözaltına alınmasını protesto eden grubu polis ekipleri defalarca dağılmaları konusunda uyardı. Polisin uyarısına rağmen direnen grup üyelerinden 12 kişi gözaltına alındı. Bunun üzerine CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Ali Haydar Hakverdi ve Veli Ağbaba İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi başlattı.

        11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        Çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan polis, grubu dağılmaları yönünde sık sık uyardı. İkazlara uymayan yedisi erkek, dördü kadın 11 eylemci gözaltına alındı.

        Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, açlık grevini doğru bulmadığını ancak gözaltıları protesto için yapılan eyleme destek verdiklerini söyledi. Ağbaba, KHK ile yapılan ihraçlardan dolayı hükümeti eleştirdi.

        Grubu dağıtan polis ekipleri, İnsan Hakları Anıtı etrafını bariyerlerle kapattı. Eylemcilerin tekrar anıt çevresinde toplanmalarına izin verilmedi. Bu sırada bazı göstericilerin Yüksel Caddesi çevresindeki kafelerde bekledikleri görüldü.

        "KHK ile kamudan ihraç edildikleri" gerekçesiyle açlık grevi yapan Gülmen ve Özakça hakkında daha önceden terör örgütü DHKP-C üyeliğinden çok sayıda gözaltı ve tutuklama kararı verildiği ortaya çıkmıştı. Gülmen ve Özakça, dün akşam savcılık tarafından verilen yakalama kararı doğrultusunda gözaltına alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ