Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (26 Mayıs 2017)

        15 Temmuz FETÖ tarafından yapılmak istenen başarısız darbe girişiminin ardından yurt genelinde FETÖ üyesi olan ve ByLock kullanan kişilere yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. İşte FETÖ'nün haberleşme programı ByLock'u kullanan ve FETÖ üyeliği bulunan kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 26 Mayıs 2017 Cuma günlüğü...

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        İNŞAAT ŞİRKETİ SAHİPLERİNE FETÖ OPERASYONU

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir inşaat şirketi üzerinden yapılan inşaatlardaki alt taşeronların hakedişlerinden "himmet" adı altında kesintiler yaparak FETÖ/PDY'ye aktardıkları iddia edilen şirket sahiplerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca, Kayıhan Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahiplerinin FETÖ/PDY örgüt üyesi oldukları ve bu örgüte finansman sağladıkları iddiası üzerine soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

        Söz konusu şirketin yapmış olduğu inşaatlardaki alt taşeronların hakedişlerinden "himmet" adı altında kesintiler yaparak FETÖ terör örgütüne aktardığı yönünde bilgi ve bulgular elde edildiği aktarılan açıklamada, şirket ortaklarından Türkmenistan uyruklu iki kişi ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı M.E.K veA.P'nin yurt dışında bulunduklarının tespit edildiği kaydedildi.

        Açıklamada, şüphelilerin Türkiye'deki adresleri ile şirket merkezinde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararları doğrultusunda arama işlemleri yapıldığı, suç unsurlarına ve delillerine el konulduğu, ayrıca şirket müdürü T.B., muhasebe müdürü N.B. ile şirket çalışanları C.Ş. ve Y.Ö'nün gözaltına alındığı bildirildi. (AA)

        FETÖ DAVASINDA İLK BERAAT KARARI

        Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı eski Asayiş Şube Komutanı Yarbay Gurbet Keskin, 15 Temmuz Darbeye Teşebbüs davasından beraat etti.

        15 Temmuz Darbeye Teşebbüs gecesinin ardından gözaltına alınan ve 18 Temmuz günü tutuklanan Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı eski Asayiş Şube Komutanı sanık Yarbay Gurbet Keskin 10 ay sonra Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY davasının 5'inci duruşmasında beraat etti.

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "Darbeye teşebbüs ve terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanan ve görevinden ihraç edilen Yarbay Gurbet Keskin'in beraatının Türkiye'de aynı suçtan yargılanan sanıklar içerisinde ilk olduğu ifade edilirken savcılık mahkemede sanığın cezalandırılmasını isterken, mahkeme heyetinin gerekçesini sonra açıklamak kaydıyla beraat kararı verdiği öğrenildi.

        Sanık Gurbet Keskin, Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen davanın 2. duruşmasında, "Halkın üzerine ateş eden, meclise bomba yağdıran, özel harekat polislerine ateş eden ve Yunanistan'a sığınan kişilerle, benim FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olarak yargılanmam benim için züldür. FETÖ'nün TSK'dan temizleyecek kişiler arasında iken, beni aynı yere koydular. Halka ızdırap olanlarla beni aynı yere koymayın. Beni bu ızdıraptan kurtarın. Genelkurmay'dan bana mesaj emri geldiğinde ben bu mesajın uygulama emrini vermedim. Ben bu mesaja direndim. Eğer darbe başarılı olsaydı onlar bugün beni yargılayacaklardı. Adıyaman'da 1 kişi dahi kışladan çıkmamış ise bunda benim emeğim büyüktür. Darbe gecesi öncesinde veya sonrasında benim 1 kişiyi aradığım tespit edilsin ben hiçbir şekilde savunma yapmayacağım. Bu suçlamaların adamı ben değilim. Benden darbeci çıkmaz. Batıdan güneş doğmayacağı gibi benden FETÖ'cü çıkmaz. Eğer bugün af çıkarsalar ben bu davadan aklanmadan çıkmak istemem" diye savunma yapmıştı. (İHA)

        MEHMET BARANSU BYLOCK'ÇU ÇIKTI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre,FETÖ'nün Şike kumpası davasında yargılanan Mehmet Baransu da ByLock kullanıcısı çıktı.

        Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu spor camiasından birçok kişiye, ‘Şike soruşturması' adı altında kumpası kurulmasıyla ilişkin 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın 10 duruşması Silivri'de yapıldı.

        14 sanık ile 7 tutuksuz sanık ve taraf avukatları katıldığı duruşmada Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, MİT tarafından gönderilen yeni ByLock raporunda, Şike kumpas davasının tutuksuz sanığı Mehmet Baransu'nun da ismi yer aldığını söyledi. Baransu'nun, 11 Ağustos 2014'te Bylock'a erişim sağladığının tespit edildiği belirtildi.

        ELAZIĞ'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında askerlerin de olduğu 4 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çalışma yaparak 3'ü askeri personel 4 şüpheliyi tespit etti. Tespit edilen şüpheliler, Elazığ merkezli Adıyaman ve Bingöl'de düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

        Yakalanan 4 şüphelinin evlerinde yapılan aramada 8 adet cep telefonu, 2 adet sim kart, 2 adet bilgisayar, 1 adet hafıza kartı, 2 adet flash bellek, 1 adet dergi kapağına el konulduğu bildirildi.

        Operasyonla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. (İHA)

        TÜMAMİRAL ÖZEL'İN ALIKONULMASI DAVASINDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre,FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in alıkonulmasına ilişkin davada, tutuksuz olarak yargılanan 2 subay tutuklandı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı'nın davaya müdahil olarak katılmasına karar verildi.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in alıkonulmasına ilişkin İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde, 5'i tutuklu 2'si firari 9 subayın yargılandığı davada, 2 subayın tutuklanmasına karar verildi.

        Davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar eski Kurmay Binbaşı Cüneyt Aydoğan, Kurmay Binbaşı Zafer Gümüş, Yüzbaşı Semih Barbaros Üstün , Üsteğmen İbrahim Halil Tekatlı, Üsteğmen İsa Demirbilek ile tutuksuz sanıklar Yüzbaşı Ertürk Murat Cansaran ve Üsteğmen Orhan Arı katıldı. Müşteki Tümairal Mesut Özel'in de hazır bulunduğu duruşmaya, firari sanıklar Binbaşı Mustafa Köroğlu ve Kurmay Albay Uğur Yıldız katılmadı.

        Mahkeme Başkanı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığının celse arası katılma talebinde bulunduğunu açıkladı.

        Duruşmada 4 tanık dinlendi. Tutuklu sanıklar ve avukatların talepleri alındı. Mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığının katılma taleplerinin kabulüne, savcılığın talebi doğrultusunda, tutuksuz sanıklar Yüzbaşı Ertürk Murat Cansaran ve Üsteğmen Orhan Arı'nın tutuklanmasına karar verdi. Eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi.

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 13 İLDEKİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kahramanmaraş merkezli 13 ili kapsayan FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        İZMİR'DEKİ ASKERİ CASUSLUK SORUŞTURMASINDA OPERASYON: 29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında yapılan usulsüzlükler ve bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında görevde bulunan askerlerin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen TSKdaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada halen görevde olan, açığa alınan ve emeklilerin de bulunduğu 18 TSK mensubu ile bu askerlerden sorumlu örgütün sözde "hususi hizmet sorumlusu" 11 kişi yakalama kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda, İzmir merkezli İstanbul, Ankara, Balıkesir, Kocaeli, Malatya, Konya, Amasya ile Muğlada dün ve bugün düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

        İSTANBUL MERKEZLİ 7 İLDEKİ OPERASYONLARDA 7'Sİ KADIN 25 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7'si kadın 25 kişi, adliyeye sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yöneticisi, üyesi olarak cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırma veya bu düzen yerine başka bir düzen getirme veya bu düzeni fiilen uygulanmasını önleme", "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile seçimle göreve gelmiş meşru hükümet ve Cumhurbaşkanına yönelik darbe girişiminde bulunma" eylemlerini gerçekleştirmek için fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiği iddiasıyla Diyanet İşleri Başkanlığından ihraç edilen ve açığa alınanların da bulunduğu bazı personele yönelik operasyon başlatıldı.

        Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Bolu, Kocaeli, Kayseri, Eskişehir ve Kırklareli'de düzenlenen operasyonda 18'i erkek 7'si kadın 25 kişi gözaltına alındı.

        Bu kişilerden 2'sinin aktif görevde olduğu, 23'ünün ise daha önceden ihraç edildiği ve açığa alındığı öğrenildi.

        Aralarında imam, kuran öğreticisi, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile sivil memurların bulunduğu şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. (AA)

        TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NDE FETÖ YAPILANMASINA OPERASYON: 19 GÖZALTI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 12 rütbeli asker ile 7 mahrem imam olmak üzere 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında albay, binbaşı ve profesörlerin bulunduğu belirtildi.

        İzmir KOM, TSK içinde FETÖ yapılanmasına yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrası Ankara, İstanbul, Kocaeli, Malatya, İzmir, Muğla, Konya, Balıkesir ve Amasya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 28 kişiden 19'u gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 7'sinin mahrem imam, 12'sinin ise rütbeli asker olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında albay, binbaşı, yüzbaşı, profesör ve doktorların olduğu bildirildi.

        DİYANET'E FETÖ OPERASYONU: 25 GÖZALTI

        İstanbul merkezli beş ilde yapılan FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda Diyanet İşlerinde görev yapan 25 kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınanlardan ikisinin halen aktif görevde olduğu öğrenilirken, 23'ünün ise daha önce meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü suçlar bürosunun yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması bağlamında Diyanet İşleri Başkanlığı personeline operasyon gerçekleştirildi. Polis ekipleri 18.05.2017 tarihinde İstanbul, Bolu, Kocaeli, Kayseri, Eskişehir, Kırklareli illerinde yapılan operasyonda 18'i erkek 7'si kadın 25 kişi gözaltına alındı.

        GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ HALA AKTİF GÖREVDE

        Gözaltına alınanlar arasında Diyanet İşleri Başkanlığı personeli İmam, sivil memur, kur'an kursu öğretmeni, (veri hazırlama kontrol işletmeni) bulunduğu öğrenildi. Soruşturmaya tabi olan 25 kişiden 23'ü daha önceden meslek ihraç edildiği 2 kişinin de halen aktif olarak görevde olduğu belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        MYANMAR'DA FETÖ BAĞLANTILI BİR EĞİTİM KURUMUNDA GÖREV YAPAN 1 ZANLI TAYLAND'A KAÇARKEN YAKALANDI

        Myanmar'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu bilinen bir eğitim kurumunda görev yapan Muhammed Furkan Sökmen, ailesiyle Tayland'a gitmek isterken Yangon Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alındı.

        Göç Bakanlığı yetkilisi Ye Htun Oo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ay başında "terör örgütüyle bağlantısı" nedeniyle soruşturma açılan Horizon International okullarında görevli Sökmen'in eşi ve kızıyla Tayland'a gitmek üzere geldiği Yangon Uluslararası Havalimanı'ndaki kontrolde pasaportlarının geçersiz olduğunun fark edildiğini belirtti.

        Pasaportların Türkiye hükümeti tarafından iptal edildiğinin belirlendiğini kaydeden Ye Htun Oo, "Yasalarımız gereği geçersiz pasaportu olanlar gözaltına alınarak sınır dışı ediliyor." ifadelerini kulandı.

        Ye Htun Oo, bu kişilerin Türkiye'ye iade edileceğini bildirdi.

        Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi de Türkiye'nin Yangon Büyükelçiliğinin pasaportu iptal edilen kişilerin gözaltına alınmasını istediğini belirterek, "Büyükelçilik, bizi pasaport iptalleri hakkında bilgilendirdiğinde Horizon International okullarının müdürü de dahil birçok kişi ülkeyi terk etmişti." dedi.

        Ay başında "Frontier Myanmar" dergisinin internet sitesinde yer alan haberde, Myanmar Eğitim Bakanlığının, FETÖ ile irtibatlı olduğu bilinen Horizon International okullarının bakanlıktan izinsiz çalıştığını tespit ettiği bildirilmişti.

        Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Zaw Win, dergiye yaptığı açıklamada Myanmar İçişleri Bakanlığınca FETÖ'nün geçen yıl Türkiye'de gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından kurumun "terör bağlantılarının" soruşturulduğunu belirtmişti. Zaw, soruşturma ekibinin kuruma bağlı okullardan birinde silah bulduğunu ve Eğitim Bakanlığını bilgilendirdiğini anlatmıştı. İçişleri Bakanlığının soruşturmanın ardından raporunu Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri U Kyaw Tint Swe başkanlığındaki devlet güvenlik komitesine ilettiğini kaydeden Zaw, raporu inceleyen komitenin bakanlığa okul hakkında dava açılması talimatı verdiğini kaydetmişti.

        Myanmar'da 2000'de kurulan ve FETÖ ile irtibatlı olduğu bilinen okulların Yangon ve Mandalay'da iki kampüsü, ayrıca Yangon, Mandalay ve başkent Naypidav'da da şubeleri bulunuyor. (AA)

        BURSA'DA KAPATILAN EĞİTİM KURUMUNA OPERASYON: 7 GÖZALTI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan bir eğitim kurumunun eski çalışan ve yöneticilerinden 7 kişi gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, kapatılan Yeşilırmak Eğitim Kurumlarına bağlı FEM Dershanesi eski çalışan ve yöneticisi 7 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları öne sürülen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        MARMARİS'TE 2 ASKER VE 1 KADIN ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda Aksaz Deniz Üs Komutanlığında görevli Deniz Kurmay Binbaşı ve bir Astsubay ile bir kadın öğretmen gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Marmaris ilçesinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Kom Büro ekipleri Aksaz Deniz Üs Komutanlığında görevli Deniz Kurmay Binbaşı U.P(36) ve bir hafta önce meslekten ihraç edilen deniz astsubay A.Y (35) ile öğretmen eşi S.Y'yi (34) gözaltına aldı.Zanlıların ev ikametlerinde yapılan aramada dijital cihazlara el konuldu.Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 zanlı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İzmir'e gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İHA)

        ANTALYA'DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 şüpheliden 9'u tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gözaltına alınan değişik mesleklerden 13 şüpheli, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 9'u tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle serbest bırakıldı. (DHA)

        İSTANBUL'DA FETÖ BAĞLANTILI DERNEĞE OPERASYON: 12 GÖZALTı

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. FETÖ bağlantılı olduğu öne sürülen Boğaziçi Atlantik Kültürel Dayanışma Derneği yöneticilerine yönelik yapılan operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı.

        FETÖ bağlantılı olduğu öne sürülen Boğaziçi Atlantik Kültürel Dayanışma Derneği yöneticilerine yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. Dernek yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda dernek üzerinden ABD'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına para, altın ve eleman aktarımı sağladığı belirtildi. Operasyon kapsamında aranan 38 kişiden 12'si gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ESKİ REKTÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Akdeniz Üniversitesi (AÜ) eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Antalya'da gözaltına alındı.

        REKLAM

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyonda, Antalya Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesince alınan arama kararıyla, polis ekipleri eski Rektör Kurtcephe'nin evine gitti.

        Kurtcephe, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen Kurtcephe, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

        Kurtcephe'nin evinde detaylı arama yapıldığı belirtildi.

        Ağustos 2008 ile Kasım 2015 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yapan Kurtcephe, o dönem hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırılmıştı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasında, örgüte üye olduğu iddiasıylagözaltına alınanU.K. savcılıktaki ifadesinin ardındannöbetçi mahkemeye çakarıldı. Tutuklanan U.K. cezaevine gönderildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ