Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Edirne'de aile katliamı

        Edirne'de bir şahıs, gece yarısı camını kırarak girdiği evde anne, baba ve 2 yaşındaki çocuklarını öldürdü. Olayın şoku ile hareketsiz kalan ailenin diğer 2 çocuğu ise saldırıdan kurtuldu. 31 yaşındaki Salih, eşi Hanife ve 2 yaşındaki çocukları Elena Mal'ı öldüren katil zanlısının Nedim M. olduğu tespit edildi.

        İHA'nın haberine göre olay, gece saat 02.00 sıralarında Edirne'de Roman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Menzilahir Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, daha öncede aile ile aralarında husumet bulunan bir kişi pompalı tüfekle Mal Ailesi'nin yaşadığı evin camını kırarak içeri girdi. Saldırganın açtığı ateş sonucu saldırıya uykularında yakalanan baba Salih Mal, anne Hanife Mal ve 2 yaşındaki çocukları Elena Mal hayatını kaybetti. Aynı odada bulunan ve kanlar içerisinde kalan ailenin diğer iki çocuğu ise iddiaya göre olayın şokuyla hareketsiz durarak saldırganın hedefi olmaktan kurtuldu.

        "BİZ DE Mİ ÖLDÜK?"

        Silah sesini duyan mahalle sakinleri eve koştu. Girdikleri evde aile bireylerinin cesedi ile karşılaşan mahalle sakinleri, diğer 2 çocuğun da önce öldüğünü zannetti. Vatandaşlar, vücutlarının büyük bölümü kanla kaplanan çocuklar "Annem babam öldü, biz de mi öldük?" sözlerini duyunca hayatta olduklarını anladı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri cesetleri Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırırken, saldırıdan kurtulan ancak travma yaşayan çocuklar denetim altına alındı.

        "BENİ VE ÇOCUĞUMU ÖLDÜRECEKTİ, KAÇTIK"

        Edirne'de Nedim M.'nin öldürdüğü 3 yakınının, kız kardeşi, eniştesi ve yeğeni olduğu anlaşıldı. Eniştesi Salih, eşi Hanife ve çocukları Elena Mal'ı öldüren katil zanlısı Nedim Merdin'in eşi İpek Merdin, kucağındaki oğlu minik Menderes ile ölümden kurtulduklarını söyledi.

        Eşinin ölüm tehditleri üzerine oğlu ile birlikte İstanbul'a kaçtığını anlatan İpek Merdin, "Dün akşam saatlerinde yine tartışma yaşanınca beni ve oğlumuzu öldüreceğini söyledi. Ben de oğlumu alıp İstanbul'a gittim. Telefonla arayıp dönmemizi istedi. Ben de dönmeyeceğimi söyledim. Ben onunla tartışınca 'Seni keseceğim' diye tehdit ediyordu. Biz buradan İstanbul'a gidince, o da onları vurdu. Benİstanbul'a kaçarak kurtuldum. Kendi çocuğumu da aldım, eğer çocuğumuzda burada olsaydı onu da vururdu. Hap kullanıyordu. Ben kendi evimde dayak yediğimde silahı olmadığı için kemerle dövüyordu" dedi.

        Öldürülen Salih Mal'ın kız kardeşi Türkan Mal, katil zanlısının gece eve elindeki silahla ateş açarak girdiğini belirterek, "Ağabeyimin ve yengemin hiçbir suçu yoktu. Ne istedi, ağabeyim ve yengemden. Onun idam edilmesini istiyorum" dedi.

        ÖZEL HAREKAT ÇATILARDA ZANLIYI ARADI

        Edirne'de eniştesi, kız kardeşi ve yeğenini öldürdekten sonra kaçan Nedim M.'nin aynı mahallede görüldüğü ihbarı polisi harekete geçirdi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ekipleri Kobra aracıyla mahalleye girerken, asayiş şubesinin yanı sıra çevik kuvvet ekipleri de sokaklarda ve çatılarda arama yaptı. İhbarların olduğu bölgedeki evlerin çatılarına tek tek çıkan özel harekat ekipleri ellerinde uzun namlulu silahlarla katil zanlısı Nedim M.'yi aradı, ancak bir ize rastlanmadı. Polisin uyuşturucu ve adam yaralama suçlarından çok sayıda sabıka olduğu tespit edilen katil zanlısı Nedim M.'yi arama çalışmaları sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ