Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da rahatsızlanan askerlerle ilgili Manisa Valisi'nden açıklama

        Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Kırkağaç Jandarma Komando Alay Komutanlığındaki rahatsızlık herhangi bir enfeksiyon veya gıda zehirlenmesiyle ilgili olarak ilişkilendirilmedi. Mevsimsel bir mide üşütmesi ve çocuklarımızın birbirinden psikolojik olarak etkilenerek sağlık kuruluşlarına müracaat etmesi vardır." dedi.

        Vali Güvençer, 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen Tiyenli Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

        Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda, akşam yemeğinin ardından çok sayıda asker rahatsızlandı. Askerler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. BİR HAFTADA İKİNCİ ZEHİRLENME VAKASI

        Burada Kırkağaç ilçesinde 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında askerlerin rahatsızlığına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Güvençer, şunları söyledi:

        REKLAM

        "Kırkağaç Jandarma Komando Alay Komutanlığı’ndaki rahatsızlık herhangi bir enfeksiyon veya gıda zehirlenmesiyle ilgili olarak ilişkilendirilmedi. Mevsimsel bir mide üşütmesi ve çocuklarımızın birbirinden psikolojik olarak etkilenerek sağlık kuruluşlarına müracaat etmesi vardır. Dün saat 03.00 itibarıyla çocuklarımızdan sadece 12'sini sabaha kadar müşahede altında tutmaya karar vermiştik. Sabah saatlerinde 08.00 ile 09.00 arasında bütün çocuklarımız taburcu edildiler. Birliklerine döndüler. Alay komutanlığı bünyesindeki tabipliğe de müracaat artık yok. Dolayısıyla Kırkağaç'ta vakanın önü tamamen alınmış durumda. Bir sorun kalmadı." Kırkağaç ilçesinde 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında dün gece saatlerinde 150 asker mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliğine müracaat etmiş, 68'i Kırkağaç ve Soma'daki devlet hastanelerinde müşahede altına alınmıştı. Valilikten yapılan açıklamada askerlerden 56'sının sabah saatlerinde taburcu olduğu belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ