Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 TEOG sınav sonuçları!

        Sekizinci sınıf öğrencilerinin 26-27 Nisan tarihlerinde katılım sağladığı TEOG sınavı sonrasında sınav sonuçları merakla bekleniyor. Binlerce öğrencinin beklediği TEOG sonuçları için tarih belli oldu mu? TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte TEOG sınavı ve sonuçları hakkında tüm detaylar...

        TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bilgi bekleyen öğrencilere henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz sınav sonuçları tarihine bakıldığında bu yıl da TEOG sonuçlarının Haziran ayı içerisinde açıklanması tahmin ediliyor.

        Liseye geçiş için uygulanan TEOG sınavları 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde iki oturum olarak gerçekleştirilmişti. TEOG'a katılan öğrenciler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınav olmuştu.

        TEOG SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR

        Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi olarak açıklandıktan sonraMilli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğrencilere açıklanmaktadır.

        TEOG SONUÇLARININ AÇIKLANDIĞI EBA SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından puanlarını öğrenen öğrenciler, istedikleri lisede eğitim görmek için eğer puanı yetiyorsa tercih yapabilecekler. Aynı zamanda öğrenciler, aldıkları puana göre uygun olan liselere de tercih yapabilecekler.

        KOCAELİ DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANI ALİ TOLTAR'DAN TEOG İLÇE BİRİNCİSİNE ÖDÜL

        Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, TEOG sınavında ilçe birincisi olan Hasan Ali Yücel Orta Okulu 8. sınıf öğrencisi Helin Uygun'u ödüllendirdi.

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen 2016-2017 eğitim öğretim dönemi TEOG sonuçlarına göre Dilovası ilçesi Hasan Ali Yücel Orta Okulu 8. sınıf öğrencisi Helin Uygun 119 net yaparak ilçe birincisi oldu. TEOG sınavında Dilovası birincisi olan Hasan Ali Yücel Orta Okulu 8. sınıf öğrencisi Helin Uygun, Fen ve Teknolojileri Öğretmeni Melek Altundal, Okul Müdürü Cüneyt Dağ ile birlikte Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'a ziyarette bulundular.

        Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ilçe birincisi olmasından dolayı Helin Uygun'u tebrik ederek ödüllendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ