Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika... Kıdem tazminatı ile ilgili Numan Kurtulmuş'tan açıklama!

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Merakla beklenen kıdem tazminatıyla ilgili Kurtulmuş, "İşçiye hak kaybı getirmeyecek, sürdürülebilir bir yapının ortaya koyulduğu reform bakanlar kurulu ile paylaşıldı" dedi. Emeklilik yaşı ile ilgili soruya yanıt veren Kurtulmuş, "Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesinden ziyade şu anda mevcut yasal düzenleme devam edecektir" diye konuştu.

        Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları;

        Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Beşiktaş'a Avrupa macerasında da başarılar dilediğimi ifade etmek istiyorum.

        KIDEM TAZMİNATI

        "Kıdem tazminatı reformu, çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Politika hedefleri olarak işçiye hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorununun mümkün olduğu kadar olmayacağı ve sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Ayrıca reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır. İlk sunumu yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde hem ilgili bakanların hem de ilgili tarafların görüşleri de dikkate alınarak, gerekli adımlar atılacaktır."

        REKLAM

        DEPREME KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

        "Depreme karşı alınacak tedbirler, kentsel dönüşüm alanında yapılacak çalışmalar üzerinde durulmuş, ayrıca depreme dayanıklı şehirlerimizin oluşabilmesi için model üzerinde durulmuştur. Özellikle son günlerdeki depremler konusunda bir kez daha görüyoruz ki Türkiye deprem bölgesinde oturmaktadır."

        ÖTV'SİZ YAKIT

        "Mevcut gümrük kapılarına ilave olarak, yeni gümrük kapılarında da tırların, birtakım mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV'siz akaryakıt temin etmesi sağlanacak. İkinci olarak da miktarda artış yapılacaktır, belli miktar üzerinde duruluyor. Bu çalışmalar ekonomik yükleri hesaplandıktan sonra önümüzdeki günlerde Türkiye kamuoyuyla paylaşılacaktır."

        EMEKLİLİK YAŞI

        "Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesinden ziyade şu anda mevcut yasal düzenleme devam edecektir. OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde 52. Dolayısıyla Türkiye'de de yaşın ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir tahmin ve planlama yapılıyor. Bu çerçevede mevcut yasal yapı devam edecek."

        AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

        "Cumhurbaşkanımızın son zamanlarda yapmış olduğu ziyaretleri göz önünde bulundurursak, Türkiye'nin çok taraflı ilişkilerini sürdürebilen ender ülkelerden biris olduğunuz görüyoruz. AB ile Türkiye ilişkileri arasında ciddi sıkıntıların olduğunu hep beraber yaşadık. Türkiye'nin esas amacı, tam üyelik müzakereleri çerçevesinde AB ilişkilerini geliştirmektir. Bu konular konuşulabilir ama esas mesele fasılların açılmasıdır. Bu konuda Türkiye çifte standartı asla kabul etmez. Burada bir takvim ortaya çıkmış görünüyor ama bu karşılıklı olarak Türkiye'nin AB ile ilişkilerde hangi konular önceliklik olarak ele alınacak bunların çalışmasını Türk tarafı yapacaktır. İlişkilerin ana rotasını fasılların açılması alacaktır. Fasılların açılması Türkiye bakımından hayatı önem taşıyor."

        OHAL KOMİSYONU

        "Komisyon önümüzdeki günlerden itibaren çalışmalara başlayacak. Çalışma takvimleri belirlenecek ve bu çerçevede çalışmalar başlayacak. Çok sayıda başvuru olduğunu biliyoruz. Komisyon her bir başvuru üzerinde karar verecek kamuoyu ile paylaşılacak."

        DEAŞ'LA MÜCADELEDE

        "DAEŞ'le mücadelede tam manasıyla kesinleşmiş bir operasyon bulunmadığını söyleyebilirim. Türkiye'nin öncelikleri bellidir. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütü ile bertaraf edemezsiniz."

        YENİ DÖNEM

        "Türkiye açıkçası 16 Nisan'dan sonra yeni bir döneme girdi. 16 Nisan'dan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuruldu. Bu süre yeni bir döneme girdiğimizi gösteriyor ve bu süre bir geçiş dönemi olarak telakki ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 21 Mayıs'ta AK Parti Genel Başkanı oldu. HSK seçimleri gerçekleştirildi. Süratle yeni anayasal sistemin gerektirdiği adımlar atıldı. Yeni dönemde Bakanlar Kurulu'nun yeni döneminde gerektirdiği tempo içerisinde yapacaklarının plan haline getirmeleri gerekecek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ