Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul Hava Durumu - Ankara, İzmir Bursa Hava Durumu 30.05.2017

        İstanbul'u sabahın erken saatlerinde etkisi altına alan sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. İstanbul'u etkisi altına alan yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Akşam saatlerinde yağışın dinmesinin ardından sıcak hava ve güneşin etkisiyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine yükseleceği tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        Sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur, İstanbul'u etkisi altına aldı. Güne yağışla başlayan İstanbul'da, tedbiri elden bırakmayan vatandaşlar yağmurlukları ve şemsiyeleriyle dışarı çıkarken, yağmura dışarıda yakalananlar ise kapalı yerlere sığındı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların zor anlar yaşadığı görüldü. Yağış nedeniyle bazı yollarda da küçük su birikintileri oluştu.

        REKLAM

        HAVA SICAKLIĞI BATI KESİMLERİNDE ARTIYOR

        Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Tekirdağ, Sivas, Giresun ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Balıkesir ve Eskişehir çevreleri ile Burdur'un kuzey, Isparta'nın batı ve Bursa'nın güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Meteoroloji, batı bölgelerimizin iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinde Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Balıkesir ve Eskişehir çevreleri ile Burdur'un kuzey, Isparta'nın batı ve Bursa'nın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ