Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sedat Şahin adliyeye sevk edildi

        Beykoz'da lüks çiftlik evinde 2 adamıyla birlikte yakalanan Sedat Şahin, zırhlı bir polis aracıyla adliyeye gönderildi. Şahin ve 2 adamı, suç örgütü kurmak ve yönetmek, vahim nitelikli silah bulundurmak suçundan tutuklandı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ ve Veli Sarıboğa'nın haberine göre; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Şahin" ve "Saral" çeteleri arasında yaşanan çatışmaların artması üzerine 30 Kasım 2016 günü her iki çeteye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda her iki çeteden de 44 kişi yakalandı. Operasyon sırasında Sedat Şahin son anda kaçmayı başardı.

        REKLAM

        ÇOK GİZLİ OPERASYONLA YAKALANDI

        Organize polisi, Sedat Şahin'i yakalamak için 6 aylık çok gizli bir teknik takip çalışması başlattı. Yapılan teknik takipler sırasında Şahin'in biri 6 aylık diğeri 3 yaşındaki çocuklarını görmek için Beykoz Öğümce Köyü'ne çağırdığı belirlendi. Çok gizli yapılan operasyonda Şahin, adamları Tahir Ç. ve Halis K. ile birlikte gözaltına alındı. Halis K. hakkında 6 ay önce yapılan operasyon kapsamında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

        CEPHANELİK ORTAYA ÇIKARILDI

        Çiftlik evinde yapılan aramalarda, 2 law silahı, 4 savunma tipi el bombası, 10 Kaleşnikof tüfek, 1 Thompson marka makineli tüfek, 12 değişik çap ve markalarda tabanca ile 4 bin 143 mermi ele geçirildi.

        14 ADET SAHTE KİMLİK VE PASAPORT ELE GEÇİRİLDİ

        Çiftlik evinde yapılan aramalarda, silahların dışında, Bulgaristan, Belçika ve İspanya'ya ait üzerlerinde Sedat Şahin'in resmi bulunan sahte isimli 3 pasaport,11 sahte kimlik ve ehliyet ele geçirildi. Sedat Şahin adına düzenlenmiş İTO üye kartının ise sahte olup olmadığı araştırılıyor.

        SİLAH VE SAHTE KİMLİKLER SORULDU

        Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince 13 gün boyunca sorgulanan Sedat Şahin, polisin 'Silahlar sana mı ait' 'Silahları nerede kullanacaktın' sorulara "Benim bu silahlardan haberim yok. Bana ait sadece altın kaplama silah ve 1 tabanca var. Diğer silahları nedir bilmiyorum" şeklinde yanıt verdiği öğrenildi. Şahin'in sahte pasaportların için ise, "Çoğunluğu eski, bir bölümünü de belki lazım olur diye yaptırmıştım" dediği ileri sürüldü.

        SADECE 4 YIL HUZURLU YAŞADIM

        Sedat Şahin yapılan mülakatlar sırasında da, "54 yıllık hayatım süresince 2000-2004 yıllarında huzurlu yaşadım. Ömrüm ya volta atarak ya da kaçarak geçti" dediği öğrenildi.

        Poliste 13 gün süresince sorgulanan Sedat Şahin ve 2 adamı bindirildikleri zırhlı polis aracıyla adliyeye gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, suç örgütü kurmak ve yönetmek, vahim nitelikli silah bulundurmak suçundan mahkemeye sevk edilen Sedat Şahin, Halis Kocaman ve Tahir Çerçi nöbetçi 13. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

        SARAL VE ŞAHİN ÇETESİNİN SUÇ KAYDI KABARIK

        Beykoz Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde Sedat Şahin'in villasına 19 Mayıs 2016 günü Saral çetesi tarafından uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda, Şahin'in kayınvalidesi Gülçin Erkerman yaralandı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu tarihten itibaren "Şahin" ve "Saral" çetesine teknik takip çalışması başlattı.

        Silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren Sarallar çetesine yönelik 9 Eylül 2016 günü düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Çete üyeleri çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Sedat Şahin'e karşı düzenlenen suikast eyleminin faillerinden olan, "Köpekçi" takma isimli İbrahim Akyıldız 6 Mayıs 2016 günü Kağıthane'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Abbas Ata 9 Ağustos 2016'da, Yakup Çelik ise 25 Kasım 2016'da Eyüp Göktürk'te silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ