Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Genelkurmay çatı davasının 8. celsesi başladı

        Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor. Davanın sekizinci celsesi, Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanlığında eski Proje Geliştirme Şube Müdürü olan Albay Doğan Öztürk'ün savunmasıyla başladı.

        ÖZEL KUVVETLER'İ GENELKURMAY'A ALMIŞ

        Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan hareket eden ve içinde 33 Özel Kuvvetler personelini taşıyan otobüs Genelkurmay Karargahı'na ulaştığında, darbeci Yarbay Gökhan Eski'nin karşıladığı personel Kurmay Albay Doğan Öztürk ve Başçavuş Suat Sağlam refakatinde Genelkurmay Başkanının giriş çıkış yaptığı 1-A kapısından girerek komuta katına çıkmıştı.

        REKLAM

        MAHKEME BAŞKANI FOTOĞRAFLARI GÖSTERDİ

        Savunma yapan Kurmay Albay Doğan Öztürk, darbe gecesi Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in derdest edildiğini görmediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik ise, sanığı orada gösteren fotoğrafları gösterdi. Yine, bir astsubayın derdest edilme emrini vermediğini iddia eden sanık, astsubayı işaret ederken kamera kayıtlarından alınmış fotoğraf gösterilince zor anlar yaşadı.

        Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen duruşmada, o gece Genelkurmay Başkanlığında bulunan eski Genelkurmay Proje Geliştirme Şube Müdürü Kurmay Albay Doğan Öztürk savunma yaptı. Savunmasında suçlamaları kabul etmeye sanık Öztürk'e mahkeme başkanı o gece kamera kayıtlarından alınmış fotoğrafları gösterdi.

        REKLAM

        "DERTEST EDİLEN KİŞİNİN GÜLER OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

        Öztürk'e darbe girişimi sırasında Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in derdest edilmesine ait fotoğraflar gösterildi. Derdest edilme anında fotoğraflarda kendisinin de bulunduğunun belirtilmesi üzerine Öztürk, "Yaşar Güler'in derdest edilmesini görmedim. Personelin birisine müdahale ettiğini gördüm. Bu fotoğraf yukarıdan çekilmiş olan kamera kaydından alınma. Benim bakış açımla baktığınızda Yaşar Güler'e görür müsünüz? Ben 'neden derdest edildi' dedim, 'standart prosedür' dediler. Onun Genelkurmay 2. Başkanı olduğunu bilmiyordum" diye açıklama yaptı.

        BAŞÇAVUŞUN DERDEST EDİLMESİ SORULDU

        Sanık Öztürk'e, ÖKK'den gelen darbeci askerlere verdiği emir ile Başçavuş Mahmut Satun'un derdest edildiği iddiaları soruldu. Emri ile Satun'un derdest edildiği iddialarını kabul etmeyen Öztürk, "Bu saliselerle kaydedilmiş bir fotoğraf. Ben orada derdest edilmesi emrini vermedim. Mahmut Satun'a otomatik kapının kapanmaması için işaret yaptım" şeklinde açıklama yaptı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ