Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP'li Faysal Sarıyıldız'ın dosyası Karma Komisyon'da

        Meclis Başkanlık Divanında, hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın devamsızlıktan milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin dosya, Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyona gönderildi.

        Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

        Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda, HDP'li Sarıyıldız'ın mazeretinin 10 günü aşması sebebiyle, devamsızlıktan milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin dosya görüşüldü.

        Geçen hafta yapılan Başkanlık Divanı toplantısında, Sarıyıldız'ın Almanya'dan aldığı 21 Kasım 2016 tarihli, 3 ay süreli "seyahat edemez" ibareli sağlık raporu kabul edilmeyerek, mazeretinin geçersiz sayılması konusu TBMM Genel Kurulu'nun onayına sunulmuştu.

        REKLAM

        Genel Kurul'un dünkü birleşiminde, HDP'li Sarıyıldız'ın izin isteminin reddi kabul edilmişti. Sarıyıldız'ın mazereti reddedilerek devamsızlığı kesinleştiği için dosya bugün tekrar Başkanlık Divanı gündemine geldi.

        KARMA KOMİSYON'UN KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA GÖRÜŞÜLECEK

        Başkanlık Divanı da Faysal Sarıyıldız'ın devamsızlıktan milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin dosyayı, Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon'a gönderdi.

        Karma Komisyon'un, Sarıyıldız'ın milletvekilliğinin düşmesi ya da düşmemesi ile ilgili aldığı karar TBMM Genel Kurulu'nda görüşülebilecek.

        Başkanlık Divanı'nda, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun'un 10 günü aşan izin talepleri ise kabul edildi.

        TBMM merkez teşkilatında görevli personele, mesaiye ücretsiz gelip gitmesi amacıyla "Ankara Kart" verilmesi kararı da alındı. Karta, ayda 22 gün üzerinden hesaplanan, günlük 2 tam ve 2 aktarma bedeli yardım yapılacak.

        Divanda, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Başkan Yardımcısı George Tsereteli'nin Türkiye'ye davet edilmesi de kararlaştırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ