Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta şehit olan 13 askerin aile ocağına ateş düştü
        1

        Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 asker geride gurur duyulacak hikayelerini bıraktı.

        2

        23. SINIR TÜMEN KOMUTANI ŞEHİT TÜMGENERAL AYDOĞAN AYDIN

        Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Kato Dağı'nda PKK'ya yönelik operasyonları yönetiyordu.

        3

        ERDOĞAN'A BİLGİ VERMİŞTİ

        Aydın, en son 28 Mayıs'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik 40 gündür operasyonun devam ettiği bölgeye yaptığı ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla bilgi vermişti. O anlar kameralara yansımıştı.

        Aydın ayrıca, 15 Temmuz darbe girişiminde “Kışladan 1 er dahi dışarı adımını atmayacak” emrini veren komutandı.

        4

        ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT

        JANDARMANIN İLK KADIN KOMUTANI

        FETÖ kumpasıyla görevinden uzaklaştırılıp hukuk mücadelesiyle üniformasına geri dönen Yarbay Songül Yakut, aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile de tanınıyordu. Songül Yakut, 1997 yılında yılda sadece bir kadının alındığı Kara Harp Okulu’nun Jandarma sınıfından teğmen rütbesiyle mezun olmuştu. Yakut, Jandarmanın ilk kadın komutanıydı.

        5

        ANNESİ İNANMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

        41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut´un şehadet haberi, Malatya´nın Akçadağ İlçesi'nde oturan anne Sebahat Yakut'a, gece yarısından sonra iletildi. Balyoz davasında görevden uzaklaştırılan ve başlattığı hukuk mücadelesiyle suçsuz olduğu kanıtlanınca tekrar görevine dönen Yarbay Yakut'un acılı annesi, kızının şehit olduğunu uzun süre inanamadı.

        DUYGULANDIRAN ŞİİR

        Furkan Önder isimli Üsteğmen Kato Dağı'ında Şehit Yarbay Songül Yakut ile beraber çektiği son fotoğrafı paylaşıp şiir yazdı.

        Üsteğmen Furkan Önder şunları kaleme aldı:

        "Benim yüksek dağlarda açan gülüm. Sen de mi gidecektin? Sana en son şunu demiştim. Herkes Nazlı Çelik'in yanına koşuyor. Gerçek kahraman sensin bi selfi çekelim. Gülmüştün. Sen de mi gittin simdi. İçime mi doğmuştu. O sıcaklığın, gözlerindeki dostluk. Son sözün oldu bana "Size minnettarız". Asıl biz sana minnettarız. Yüreği cennet kokan kadın".

        6

        ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI SERHAT SIĞINAK

        HAYALİ PİLOT OLMAKTI

        Şehit Serhat Sığınak'ın okul hayatında çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten yakınları, tıp fakültesini kazanacak puanı varken kendisinin hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçtiğini ifade ettiler.

        Şehit Sığınak'ın merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde yaşayan annesi Sema ve babası Hayati Sığınak'a acı haber askeri yetkililerin tarafından verildi.

        7

        ŞEHİT TEKNİSYEN BAŞÇAVUŞ FEVZİ KIRAL

        GEÇİCİ GÖREV İÇİN ŞIRNAK'A GİTMİŞTİ

        Ağabeyi de yüzbaşı olan şehit Fevzi Kıral 10 gün önce İzmir Gaziemir'den geçici görev ile Şırnak'a gittiği belirlendi.

        Şehit Kıral'ın Akhisar ilçesi Beyoba Mahallesi'nde yaşayan annesi Nurdan ve babası Sabri Kıral'a acı haber Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kaan Mete tarafından verildi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Kıral ailesine taziyelerini iletti.

        8

        Sude Nur ve Zehra isminde iki kız babası olan Kıral'ın abisi Yüzbaşı Hürşehit Kıral'ın da Edirne'nin İpsala ilçesinde görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin Beyoba Mezarlığı'nda toprağa verileceği ifade edildi.

        9

        ŞEHİT YÜZBAŞI İLKER ACAR

        Muhabere Yüzbaşı İlker Acar'ın ataması bir hafta önce yapılmıştı.

        Şehit Acar'ın, merkez ilçe Karesiye bağlı Paşaalanı Mahallesi'de yaşayan annesi Nurdane Acar'a acı haberi, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve askeri yetkililer verdi. Şehit babası Süleyman Acar'ın ise 10 yıl önce kanserden vefat ettiği, eşinin ve 2 çocuğunun İskender'unda olduğu öğrenildi.Bu sırada şehidin annesinin evine büyük Türk bayrağı asıldı.Haberin eve ulaşmasının ardından akrabaları ile komşuları şehidin annesinin evine taziye ziyaretlerinde bulundu.

        10

        ŞEHİT PİLOT ÜSTEĞMEN ABDÜLMUTTALİP KESİKBAŞ

        Şehit Pilot Üsteğmen Kesikbaş'ın babasının ise bir süre önce vefat ettiği öğrenildi.

        Şehit Kesikbaşın, Bahçelievler Mahallesinde yaşayan annesi Halime Kesikbaşa şehadet haberini, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Ergül ve askeri yetkililer verdi.

        11

        Pilot Üsteğmen Abdülmuttalib Kesikbaş'ın (soldan ikinci) eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi. Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın ise evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

        12

        ŞEHİT KURMAY ALBAY GÖKHAN PEKER

        Şehit Albay'ın İstanbul Çatalca Ferhat Paşa Mahallesi, Ferhat Paşa Caddesi'ndeki evine yakınları ve komşuları akın etti. Şehidin oturduğu bina ve sokaktaki evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

        13

        ŞEHİT BİNBAŞI KORAY ONAY

        Binbaşı Koray Onay'ın Gelibolu ilçesinde yaşayan annesi Nahide ve babası Sinan Onay'a şehadet haberi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Kuzey ve Ece isminde iki çocuk babası olan Binbaşı Koray Onay'ın naaşının Gelibolu İlçe Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

        14

        ŞEHİT PİYADE UZMAN ONBAŞI ZEKİ KOÇ

        Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç'un Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde bulunan baba evinde yas var. Düziçi ilçesine bağlı Bostanlar köyünde ikamet eden şehidin ailesine acı haberi ilçe Kaymakamı Mustafa Koç verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Ali Koç ve anne Zeynep Koç fenalık geçirdi.

        Askerlere uzun süre oğluna ne olduğunu soran anne Koç, evladının şehit olduğu haberine uzun süre inanamadı."Benim oğlum da sizin gibi asker." diyerek askerlere sarılan acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

        15

        ŞEHİT BAŞÇAVUŞ MEHMET ERDOĞAN

        Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın (ortada) Kayseri'de bulunan evinde hüzün hakim. Mehmet Erdoğan'ın merkez Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan evine acı haber ulaştırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ