Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesi güneyinde bulunan Kuzey Irak'taki Spi Dağı'nda PKK'lı teröristlerin insansız hava aracıyla tespit edilmesinin ardından bölgeye hava harekatı düzenlendi. Harekatta 4 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, bir doçka silah mevzisinin de imha edildiği belirtildi.

        KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bölücü terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen hava harekatında 6 terörist etkisiz hale getirildi, bir Doçka uçaksavar mevzisi imha edildi.

        DİYARBAKIR VE ŞIRNAK'TA DA HAVA HAREKATI DÜZENLENMİŞTİ

        REKLAM

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Şırnak ve Diyarbakır kırsalına düzenlenen hava harekatlarıyla silah mevzisi, barınma alanı ile ilk belirlemelere göre iki terörist etkisiz hale getirildi.

        TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, dün akşam saatlerinde Şırnak-İkiyakalar ve Diyarbakır-Lice'de devam eden operasyon kapsamında hava harekatı düzenlendi.

        Savaş uçakları saldırı hazırlığındaki terörist gruba yönelik harekatla İkiyakalar'da bir mağara ve bir doçka silah mevzisi, Lice'de de barınma alanı ile ilk belirlemelere göre iki terörist etkisiz hale getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ