Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'ta şehit düşen Yüzbaşı Nuri Şener ve Yarbay Songül Yakut toprağa verildi
        1

        Şırnak'ta dün akşam düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Yarbay Songül Yakut bugün memleketi Malatya'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

        2

        Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'nda sabah yapılan törenin ardından öğle saatlerinde Malatya'ya getirilen şehit Yarbay Songül Yakut'un cenazesi önce annesinin oturduğu Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki evin önüne getirildi.

        3

        Burada helallik alınmasının ardından şehit Yarbay Yakut'un cenazesi tekbirlerle törenin yapılacağı Malatya Şehir Mezarlığı'na getirildi. Bu sırada çevrede bulunan şehidin kadın devreleri de gözyaşlarına hakim olamadı.

        4

        Burada ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Kaya Sayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri ve mülki erkan ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

        5

        Şehit Yarbay Songül Yakut´un yakınları cenaze töreni boyunca gözyaşı dökerken bazıları fenalaştı ve bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

        6

        Törene Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve çok sayıda bakan ile kurum çelenk gönderdi.

        7

        Malatya Müftüsü Ümit Çimen´in kıldığı cenaze namazının ardından şehit Yarbay Songül Yakut'un tabutu askerler tarafından top arabasına taşındı.

        8

        Şehir mezarlığında bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesi omuzlara alınıp tekbirlerle şehitliğe getirildi ve saygı atışının ardından toprağa verildi.

        9

        41 yaşında şehit olan Yarbay Songül Yakut´un evine giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, annesi Sebahat Yakut'a başsağlığı diledi.

        10

        Kötülere bir şey olmadığını hep iyilerin başına bunların geldiğini söyleyen Sebahat Yakut, "Kızımın babasını o küçük yaştayken kaybettik. Ben kızıma hem annelik hem babalık yaptım. Kızım bana dedi ki `Anne sana bir şey olursa ben ne yaparım?´ Kızım sen şimdi gittin ben ne yapacağım? Beni de al götür" diyerek ağladı.


        11

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da yaptığı açıklamada, "Acılı aileye taziyeye geldik. Acılarımı paylaştık. Türkiye´nin ilk kadın komutanıydı. Kendisiyle tanışıyorduk. Aralık ayında görüştük beraber oturduk yemek yedik. Aydoğdu ve Yakut ile görüşmüştük. Acımız çok büyük milletimizin başı sağ olsun" dedi.

        12
        25
        26

        Şehit Yüzbaşı Nuri Şener'in cenazesi, önce Şişli Feriköy'de bulunan baba evine getirildi.

        27

        Habertürk Haber Merkezi'nden Sinan Bilgenoğlu'nun haberine göre cenaze aracından inerek şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına yatan baba Ural şener, gözyaşları içinde "Canım oğlum" diye adeta sayıkladı.

        28

        Ural Şener, daha sonra tabutun yanında kalktı ve şehit için helallik istendi, dua edildi.

        29

        Baba Ural Şener, helallik istenmesinin ardından mikrofonu alarak, "5 kuruş, 25 kuruş alacağı olan lütfen şimdi söylesin, hakkı olup da söylemeyen namert olsun. Kimin hakkı varsa lütfen söylesin" dedi.

        30

        Bu sırada cenaze için toplanan yakınları ve komşuları, "Şehidin hakkını helal et bize" diye bağırdı.

        31

        KURBAN OLAYIM
        Şehidin cenazesi ardından, baba evinin karşısında bulunan Hasan Zeynep Cami'ne götürüldü.

        32

        Şehidin annesi Fatma Şener, babası Şener ve eşi Melike Şener, musalla taşına konulan tabuta sarıldı.

        33

        Güçlükle ayakta duran aile ağlayarak dua etti. Tabutu koklayan şehit babası, "Yanık kokularına kurban olayım senin" diye bağırdı.

        34

        "100 BİN KERE HELAL OLSUN YAVRUM"
        Hasan Zeynep Cami'ndeki cenaze töreninde Şener'in cenazesinde annesi Fatma Şener, babası Ural Şener ve eşi Melike Şener güçlükle ayakta durdu.

        35

        Cenazeye Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve MHP İstanbul İl Başkanı Celal Adan katıldı.

        36

        Helallik istendiği sırada baba Şener, "100 bin kere helal olsun yavrum" diye bağırdı.