Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beştepe'de muhtar buluşmasında açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Muhtarlar Buluşması'nda konuştu.

        Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

        "Aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu 13 askerimize ve Lice'de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Aydoğan Aydın'ın 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği güçlü bir duruşu olmuştu. Kato Dağı'ndaki operasyonları yürüten Aydın, müstesna bir komutan olduğunu göstermiştir."

        "Eğer biz bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak geleceğimize güvenle bakabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehit Tümgeneralimiz Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında henüz bir üsteğmen iken yazdığı Hanke'ye Ağıtşiirini paylaşmak istiyorum.

        Ruhu şad, mekanı cennet olsun. 1 hafta önce İçişleri Bakanımız Soylu ile beraberken kendisi ile telefonda görüşmüştük. 'Bizim mücadelemiz sadece burası ile değil. Burada başarılı olunca yurdumuzun dört bir yanında başarıya ulaşacağız' demişti. Bir kez daha terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitleri rahmetle yad ediyorum."

        Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın 3 gün önce Cumhurbaşkanı ile görüşmüştü! Bakan Soylu, daha sonra telefonla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yürütülen operasyon faaliyetleri hakkında bilgi vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tümgeneral Aydın ile de görüşmüştü.
        REKLAM

        "TERÖRLE MÜCADELEMİZİN NİÇİN ARZU ETTİĞİMİZ BİÇİMDE İLERLEMEDİĞİNİ DAHA İYİ GÖRÜYORUZ: HIRSIZ İÇERDE OLUNCA KAPI KİLİT TUTMAZ"

        "Bir orduyu baştan sonra donatacak kadar bu büyük silahları bu mühimmatı terör örgütlerineverenlerin amacı nedir? Kimse kimseyi kandırmasın. Amacç Türkiye'yi bölmek parçalamaktır. Geriye doğru dönüp bakınca terörle mücadelemizin niçin arzu ettiğimiz biçimde ilerlemediğini daha iyi görüyoruz. Hırsız içerde olunca kapı kilit tutmaz. Suçüstü yakalandıkları halde mahkemede ne diyorlar; 'duymadım, görmedim' diye üç maymunu oynuyorlar. Kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklar."

        Bütün belgeler görüntüler ortada. Yurtdışındaki ağababalarının da peşini bırakmayacağız. Milletimiz gönüllerinde ihanet cezasına mahkum etmiştir. Milletimizin mahkemelerinin de bu şekilde neticelendeceğinden şüphe duymuyorum. Bu milletin ekmeğini yiyip ihanet etme dönemi geride kaldı. 15 Temmuz Darbe Girişimi de FETÖ'nün gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır.

        Elbette o destekler bir gün kesilecek. Bu noktada Türkiye'nin güvenliğini sadece kendisınırları içinde mümkün olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Bir dönem Suriye'de atılan bombalarla her gün kayıplar veriyorduk. Bunun üzerine Gaziantep'te gerçekleştirilenbir canlı bomba saldırısının ardından kararımızı verdik dedik ki Fırat Kalkanı Harekatını başlatacağız. DEAŞ'ı o topraklardan temizleyip Arap kardeşlerimize verdik. 'Kusura bakmayın' dedik kendi göbeğimizin bağını kendimiz keseceğiz. Biz sağa sola bakmadan gereğini yaparız. Kimse endişe etmesin.

        Irak sınırında aynı şeyi yapacağız ve İran sınırında uygun olan yerlerde gerçekleştireceğiz. Sadece malum giriş çıkış kapıları vardır oralalardan girip çıkabilirler. Bizden sınırlarımız boyunca gözümüz göre göre bir terör devleti kurulmasını beklemesinler.

        Önceliğimiz meseleleri diplomasi ile çözüme kavuşturmaktır bunların işe yaramadığı yerde kanımızın son damlasına kadar mücadele etmesini çok iyi biliriz.

        "BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

        Bir gece ansızın gelebiliriz ne zaman nerede herhalde bunu açıklayacak değiliz. Esasen bizim endişemiz sadece kendimiz için değil biz ülkemizdeki ve bölgedeki kardeşlerimizle birlikte tüm dünyanın iyiliği için çalışıyoruz. Türkiye'nin sözüne kulak verilmedikçe dünyada terör eylemleri artıyor. Türkiye 5 bin terör şüphelisini sınırdışı ederken 53 binine ülkeye giriş yasağı yaparken maalesef Avrupa ülkelerinde ciddi bir istihabarat desteği alamadık. Almanya bunlardan bir tanesidir. Hatta şu anda birçok NATO'da görev yapan subayları dahi bazı NATO'daki müttefiklerimiz iltica taleplerini kabul etmiştir.

        "ABD'DE RAMAZAN'DA DIŞİŞLERİ BAKANLARINA VERİLEN İFTAR İPTAL EDİLDİ. HANİ AYRIMCILIK YOKTU?"

        Bakınız Amerika'da bugüne kadar alışılmış bir gelenek var hemen hemen her Ramazan'da Dışişleri Bakanları iftar verir ama bu Ramazan'da iptal etti. Hani nerede hani ayırımcılık yoktu? Hani siz inanç özgürlüğüne karşı değildiniz? Peki bu yaptığın nedir? Tabi bizim de bakışımız değişiyor biz uygulamaya bakarız. Sadece inancından dolayı saldırankişi veya kişiler teröristtir.

        Biz bedel ödüyoruz. Şehidimiz gazimiz var siz bize bunları unutturamazsınız kusura bakmayın. Her şey karşılıklı. Sizin yargınız mı var, bizim de var. Buradan tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum bu Ramazan gecesinde terör örgütleri ile ilgili siyasetiniz ey dünya lütfen gözden geçirin işinize gelen işleri yapan örgütlere destek verirseniz namlunun ucu size dönünce sesinizi kimseye duyuramazsınız.

        Rusya da yaptırımlarını Sayın Putin'in attığı imza ile kalktı. İstihdamda sıkıntılı dönemi geride bıraktık. İşsiz kardeşlerimiz ama düz kardeşlerimiz... Bunları alın ki hem kardeşlerimize sahip çıkın hem de bu bir milli mesele beraber bunu çözelim. 1.2 milyon kişi işe girdi. Seçim ve karmaşa dönemini geride bıraktık. Önümüzdeki meseleleri çözmek için bir program harekete geçireceğiz. Ardından 2019 seçimine kadarki dönemi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Ayrıca 2039 dönemine kadarki çalışmalarımız için bir program hazırlayacağız. Milletimizin bu gayretlerine karşılık yeni atılım sürecine gireceğiz.

        16 Nisan halk oylaması ile anayasa değişikliğinin ardından yeni bir döneme girdik. Her ne kadar bazıları muhtarlıklar kapatılacak yalanı ile kafaları bulandırmaya çalıştı ise de 16 Nisan'da sizin en iyi cevabı verdiğinize inanıyorum. Yalan müracaat edenlere benim muhtarlarım haddini bildirmelidir. Muhtarlarımız yeni Türkiye'nin inşaasında en önemli konumdadır. Yeni demokrasi ve kalkınma hamlemiz için çok daha fazla çalışmalıyız. Bu sıkıntıları çıkaranlar ne kadar güçlü olursa olsun asla geri adım atmayacağız. Demokrasi sizde başlar ve bilesiniz ki sizde biter onun için yükünüzün ne kadar ağır olduğunu bilmenizi istirham ediyorum. Teşrifleriniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ