Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adalet Bakanı'ndan FETÖ sanıklarının ifadelerine tepki: Güneşin varlığı inkar edilebilir mi

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Noterler Birliği'nde düzenlenen "Türkiye Noterler Birliği Olağan Genel Kongresi"ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bozdağ, devam eden, FETÖ davalarındaki sanık ifadelerine tepkisini dile getirdi.

        "ALAY EDERCESİNE İNKAR EDİYORLAR"

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genelkurmay ana davasındaki sanık ifadelerine ilişkin olarak "Akıncı Üssü'nde fotoğrafı, görüntüsü, her şey var. 'O ben değilim' diyor. Örgütün elebaşı, terörist başı Gülen talimat veriyor, 'Her şeyi reddedeceksiniz, inkar edeceksiniz.' Güneşin varlığı inkar edilebilir mi, görüyoruz hepimiz. İnkar ediyorlar. Türk milletinin, mahkeme heyetinin aklıyla alay edercesine inkar ediyorlar, reddediyorlar." dedi.

        "15 Temmuz 2016'da yaşadığımız darbe teşebbüsü milletimizin, siyasetimizin, medyamızın birliği, herkesin bir araya gelmesi sayesinde başarısız olmuştur" diyen Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye'de bugüne kadar girişilmiş bütün darbe teşebbüsleri başarılı olmuştur. İlk defa bir darbe teşebbüsü başarısız oldu. Bunun ana nedeni Türkiye'yi yöneten kadrodur. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz olmak üzere. Türkiye'de siyaset yapan kadrolar, siyasi partilerimiz, medyamızın ve görüş farklılıklarını bir tarafa koyarak bütün halkımızın demokrasiye, hukuka ve cumhuriyete ölümüne sahip çıkmasıyla olmuştur. 15 Temmuz artık demokrasi ve cumhuriyetin, Türk milletinin ortak değeri olduğunu ve bunun tartışma dışı bırakılması gerektiğini ortaya koyan bir gün olmuştur. Bazen kendisini cumhuriyetin sahibi görenler var, başkalarını cumhuriyetin potansiyel düşmanı gibi takdim edenler var, artık kimse kendisini cumhuriyetin sahibi görmemelidir. Cumhuriyetin sahibi 80 milyon Türk milletidir, hem de ölümüne sahibi bu aziz milletin her bir ferdidir. 15 Temmuz bunu ispat etmiştir, açıkça ortaya koymuştur. Bundan sonra cumhuriyetimize, demokrasimize, hukukumuza, milletimizin ve devletimizin varlığına yönelecek her türlü tehdit devletin kurumları tarafından karşılanacak, devletin görevlileri tarafından onlara gereken cevap verilecektir. Ama öte yandan herkes şunu bilmeli ki: Bir acziyet olduğunda da 80 milyon onun cevabını en güzel şekilde verecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ