Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'daki organize suç örgütü operasyonu

        Esenyurt'ta silah ticareti, yağma, kaçakçılık, kasten yaralama, uyuşturucu ticareti, adam kaçırma, hırsızlık ve çek senet tahsilatı yapan "Maykıl" takma isimli Selahattin Y.'nin liderliğini yaptığı çete çökertildi. Çete liderinin kendisiyle görüşmeyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun korumalarını da dövdürttüğü öğrenildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt bölgesinde işledikleri suçlarla bölgede korku yaratan "Maykıl" çetesine yönelik teknik takip çalışması başlattı. Liderliğini "Maykıl" takma ismiyle tanınan Selahattin Y.'nin yaptığı çete üyesi 38 kişinin yakalanması için çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Otomobiliyle kaçmaya çalışan Selahattin Y., Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçış güzergahları kesilerek gözaltına alındı. Operasyonlarda 36 çete üyesi yakalandı.

        1 MİLYON TL'LİK SENET ELE GEÇİRİLDİ

        REKLAM

        Maykıl çetesi üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 8 tabanca, 2 av tüfeği, 333 fişek, 16 suikast silahına ait mermi, toplam değeri 1 milyon TL olan 29 senet ve 6 çek ile 29 bin 500 TL para ele geçirildi.

        KURŞUNLARDAN PARA DESTESİ VE TELEFON KURTARDI

        Çete lideri Selahattin Y.'nin kendisiyle görüşmeyi kabul etmeyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun makam girişindeki özel güvenlikçileri adamlarına dövdürttüğü belirlendi.

        Selahattin Y.'nin Adana'da oto alım satım işinde eski ortağı olan bir kişiyi de kaçırtarak İstanbul'a getirttiği, kaçıralan kişinin ortağının parayı ödemesiyle serbest kaldığı tespit edildi. İddiya göre, çete üyeleri kendilerine haraç vermeyen Esenyurt'daki bir inşaat firması sahibini de kurşunladı. Ofisi önünde yaylım ateşine tutulan işadamı büyük bir şans eseri saldırıyı yaralı olarak atlattı. Kurşunlardan birisinin işadamanın pantolon cebindeki para destesine bir diğerinin ise gömlek cebindeki cep telefonuna isabet ettiği, işadamının sadece ayağından yaralanarak kurtulduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ