Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK'dan Hakkari ve Bitlis'te hava destekli operasyon

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Hakkari ve Bitlis kırsallarında düzenlenen hava destekli operasyon kapsamında dün, barınak, silah mevzisi ve silah deposunun bulunduğu bölücü terör örgütüne ait 8 hedef imha edildi. Ayrıca, Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

        TSK'dan yapılan açıklamada, 5 Haziran 2017 tarihinde Hakkâri ve Bitlis kırsallarında icra edilen hava destekli operasyon kapsamında terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 8 hedef (2 barınak, 1 muhabere sistemi ve 5 silah/malzeme deposu) Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından imha edildiği belirtildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri ifade edildi.

        Ayrıca, Hakkâri'de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramalarında, Şemdinli'de bir el yapımı patlayıcı, Yüksekova'da bir el yapımı patlayıcı olmak üzere toplam 2 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Bingöl/Genç'te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında ise tespit edilen 2 sığınak içerisinde 20 tüp, 30 pil, 100 metre elektrik kablosu, 500 kg gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ