Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Kemalbay: Vatandaşlıktan çıkarmayı gündeme getiriyorlar

        HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Bir AKP taktiği olarak torba halinde getirilen vatandaşlıktan çıkartma düzenlemesine milletvekillerimiz Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in adı da eklenmiş. Hukukta hiçbir yeri olmayan bu taktik, halkların iradesini yok saymaktadır. Esas amaç Gülen’in iadesine engel olmaya bir kılıf uydurmaktır." dedi.

        HDP TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konuları değerlendiren Kemalbay, dünyanın oldukça belirsiz bir süreçten geçtiğini, kapitalist merkezler arası çatlaklar, güç kaymaları, çelişki ve çatışmaların yaşandığı, vesayet savaşlarının binbir kılığa girdiği oldukça karmaşık bir dönemden geçildiğini söyledi.

        REKLAM

        Kemalbay, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'nin demokratikleşme süreciyle karşı karşıya bulunması gerekirken OHAL'in ilan edildiğini ve o tarihten bugüne kadar KHK'lar ile hukuksuzluğun baş tacı yapıldığını, yargının siyasal iktidar tarafından esir alındığını öne sürdü.

        "VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMAYI GÜNDEME GETİRİYORLAR"

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılmasına ilişkin ilanın Resmi Gazete'de yayımlanmasına değinen Kemalbay, şöyle devam etti:

        "Gülen'in gelmemesi için daha önceden gündeme getirdikleri idam meselesini bir şekilde ortadan kaldırdılar, ondan vazgeçtiler. Şimdi onun yerine vatandaşlıktan çıkarmayı gündeme getiriyorlar. Bir AKP taktiği olarak torba halinde getirilen vatandaşlıktan çıkartma düzenlemesine milletvekillerimiz Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in adı da eklenmiş. Hukukta hiçbir yeri olmayan bu taktik, halkların iradesini yok saymaktadır. Esas amaç Gülen’in iadesine engel olmaya bir kılıf uydurmaktır. Hezer ve Sarıyıldız, bu halkın vekilleri, iradesidir. Kimsenin onların vatandaşlıklarını almak gibi tutumu, davranışı olamaz. Kimsenin haddi değildir."

        REKLAM

        HDP'nin gücü, yükselen barış ve demokrasi talepleri karşısında tökezleyenlerin, demokrasi güçlerini tasfiye etmek için harekete geçtiğini savunan Kemalbay, başta Eş Genel Başkanları olmak üzere HDP milletvekillerinin "rehin" alındığını öne sürdü.

        Zeytinlik alanlara ilişkin düzenlemeyi anımsatan Kemalbay, "Bu zeytinliklerin gözden çıkarılması aslında insanlığa karşı işlenmiş bir suç olmaktadır. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir." diye konuştu.

        Hükümetin, sahte muhattaplar yaratmaya çalıştığını ve barış süreci başlatılacakmış gibi bir söylentiyi ortaya yaydığını iddia eden Kemalbay, "Bugüne kadar her siyasi iktidar, böyle boş hayaller, vaatlerde bulunmuştur. Türkiye'nin en kadim sorunu olan Kürt sorununu çözme noktasında adım atmak yerine savaş, çatışma ve tasfiye politikalarını tercih etmiştir. AKP'de aynısını yapıyor. Şimdiye kadar hiçbir hükümet bu çözüm getirmeyen politikalar karşısında bir sonuca ulaşmadı." ifadesini kullandı.

        Gezi olaylarının dördüncü yılı olduğunu dile getiren Kemalbay, hükümetin her fırsatta Gezi olaylarını kriminalize edildiğini söyledi. Kemalbay, "Gezi'deki isyan ile Kütahya'da meralarına sahip çıkan kadınların direnişleri aynı direniştir." iddiasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ