Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbe sanığı: Darbeyi FETÖ'nün yaptığını düşünüyorum

        Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

        Davanın 13'üncü celsesi, eski Piyade Kurmay Albay Osman Kardal savunmasıyla başladı.

        Uluslararası Cari Harekat Merkezi Amiri eski Kurmay Albay Osman Kardal, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin açılan davada savunma yaptı. Kardal, imzasının bulunduğu darbe mesajlarından bilgisinin olmadığını, söz konusu mesajları kendisinin yayınlamadığını öne sürerek, adının ve makamının kullanılarak şahsına komplo kurulduğunu savundu.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın 13. celsesi başladı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemes'ince Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davaya sanıklar, taraf avukatları, müştekiler ve sanık yakınları katıldı.

        REKLAM

        Duruşma, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı Cari Harekat Dairesi Başkanlığı Uluslararası Cari Harekat Merkezi Amiri olan eski Kurmay Albay Osman Kardal'ın savunmasıyla başladı. Kardal, hakkındaki suçlamaları reddederek, FETÖ üyesi olmadığını, darbe girişimi ile bir bağlantısının olmadığını savundu. Darbe girişimini desteklemediğini, silah kullanmadığını iddia eden Kardal, Yurtta Sulh Konseyi üyeliğini de kabul etmedi.

        Genelkurmay Başkanlığında yaşanan çatışmaları terör saldırısı sandığını söyleyen Kardal, Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin Karargahta önlem aldığını düşündüğünü kaydederek, "Biz olayı böyle düşününce savcılık bizi yalancılıkla suçluyor" dedi.

        "ŞAHSIMA KOMPLO KURULDU"

        Darbe girişimi sırasında "Zırhlı Muharebe Aracı İntikali" ve "Hazırlık İkazı ve Birlik İntikali" konulu gibi mesajlarda imzası bulunduğu belirtilen Kardal, suçlamaları reddetti. Kardal, mesajlardan bilgisinin olmadığını, söz konusu mesajları kendisinin yayınlamadığını öne sürdü. Adının ve makamının kullanılarak şahsına komplo kurulduğunu söyleyen Kardal, Harekat Merkezinden çekilmiş, hazırlanmış bir evrakın olmadığını anlatarak, "Aileme benim adıma mesaj gönderildiğini kabul ettirene kadar 10 ay geçti" ifadesini kullandı.

        REKLAM

        ""BİRİLERİNİN ESİR ALINDIĞINA DAİR FOTOĞRAFLAR YOKTUR"

        İddianamede darbeyi önlemeye yönelik bir girişimde bulunmadığına dair tespit yapıldığını ifade eden Kardal, bu iddianın mesnetsiz olduğunu belirterek, "Gece boyunca yanımda bulunan Vardiya Amiri Albay Armağan Ustael'i esir aldığımız iddia edilmektedir. Kendisi esir alınmadı. Birilerinin esir alındığına dair fotoğraflar yoktur. Görüntüler bir kanıt ise esir alındığını iddia eden albayın beyanları gerçeği yansıtmamaktadır" diye konuştu.

        "DARBEYİ FETÖ'NÜN YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

        Darbe girişiminin kim tarafından yapıldığını düşündüğünü sorulması üzerine Kardal, "Ben bu darbenin FETÖ tarafından yapıldığını düşünüyorum. Buna emir komuta içinde giren de var. Bir de işin içinde kendisini bulanlar var. Onlar yapmışlardır, daha doğrusu yaptırmışlardır. Onların açığa çıkarılması lazım. Benim isim olarak bildiğim yok. Ben de suçlanmış birisiyim" cevabını verdi.

        REKLAM

        Kardal'ın savunmasının tamamlanmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ