Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu - İstanbul'da havalar nasıl olacak? 08.06.2017

        Marmara Bölgesi'nin doğu kesimleri için gök gürültülü ve kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

        İL İL HAVA DURUMU

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin doğu kesimlerinde bugün akşam saatlerinden sonra etkisini artıracağı tahmin edilen yağışların, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak, gök gürültülü sağanak şeklinde olmasının beklendiği belirtildi.

        Meydana gelebilecek su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

        REKLAM

        9-14 Haziran tarihleri arasında etkili olması beklenen serin ve yağışlı havanın etkisi ile sıcaklıkların 4 ila 8 derece birden azalarak mevsim normallerinin altına gerilemesi ve beraberinde kısa süreli ani yağışlar yaşanması bekleniyor.

        SICAKLIKLAR AZALIYOR

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Karabük'ün batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ilk saatlerde İstanbul'un kuzey kıyıları ile Marmara'nın doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

        Hava sıcaklığının batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ