Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yurt dışında Türk üniversitesi kuruluyor

        YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Özcan ve beraberindeki heyet Birleşik Arap Emirlikleri Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Şeyh Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan'ın resmi davetlisi olarak gittiği Abu Dabi'den döndü.

        Özcan'a ziyaretinde YÖK üyesi Prof. Dr. Yekta Saraç, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Özgüven ve YÖK Başkan Danışmanı Doç. Dr. Talip Küçükcan eşlik etti.

        Ziyarette, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir Türk üniversitesinin kurulması başta olmak üzere iki ülke arasında yükseköğretim alanında stratejik işbirliğinin geliştirilmesi, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarının başlatılması, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmek üzere öğrenci gelmesini sağlamaya yönelik görüşmeler yapıldı.

        Ziyaret sırasında Abu Dabi ve Dubai'deki üniversite ve araştırma merkezlerini ziyaret eden eden, Türk kökenli öğretim üyeleriyle de biraraya geldi.

        Birleşik Arap Emirlikleri'nde halen ABD, İngiltere, Kanada, İskoçya, İrlanda ve Avustralya'nın girişimiyle kurulmuş çok sayıda özel üniversite bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ