Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Fırat Çakıroğlu davasında istenen ceza belli oldu

        Fırat Çakıroğlu davasında Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Nurullah S.'nin 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından müebbet ve 69 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

        İHA'nın haberine göre; İzmir'de, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te PKK yandaşı olduğu iddia edilen kişiler tarafından üniversitenin kampüsü içerisinde bıçaklanarak öldürülmüştü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ise duruşmanın görülmesine devam edildi. Bugün yapılan duruşmaya, hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatı, tutuklu sanık Nurullah S. katıldı. Mahkeme başkanı, olayın bir kafe güvenlik kamerasınca görüntülendiği hard diskle ilgili Jandarma Kriminal Laboratuvarı'ndan gelen raporda, arızalı hard diskin kopyasının alınmaya çalışıldığı; ancak içeriğine erişilemediği için kopyası alınamadığını belirtti.

        REKLAM

        SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

        Duruşma savcısı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama ' suçundan beraat kararı verilmesini talep etti. Savcı ayrıca, PKK'nın sorumlusu olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklu bulunan bu davada tutuksuz olan sanık Cihat B. hakkında cinayete iştirak ve örgüt üyeliği suçundan, ayrıca sanıklar Nurullah S., Sezgin Y., Mevlüt D., Botan T., Cenk Barış K., Ceren D., Ersen Y., Hakan A., Selahattin S., Tarık P., Yunus T., Beyza C., Mahsum Ç ve Abdullah Y., ve üniversitedeki bazı kişi ve kişiler hakkında, Ege Üniversitesi kampüs alanındaki PKK/KCK yapılanmasındaki rolleri ve eylemleri nedeniyle örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlarından soruşturma yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına ve üniversite yönetimine ihbar ve suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

        REKLAM

        AVUKATLARA EK SÜRE

        Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmaları için süre verilmesine, sanık Nurullah S'nin tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı karar için temmuz ayına erteledi. Duruşmaya destek vermeye gelen grup, duruşma sonrası adliye girişinde toplanıp 'Hepimiz Fırat'ız, bu dava bitene kadar buradayız' sloganı attı. Duruşma sonrası avukatlarla birlikte adliye önünde açıklama yapan Fırat Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, " Bütün suçun bir kişiye atılmasından yana değildik.Ve bu mücadelemiz sonunda hep beraber amacımıza ulaşıyoruz. En büyük cezaları alacaklar. Benim şuanda içim biraz rahatladı. Suçlular en büyük cezaları çekecekler ve Fırat'ta görevini tamamlaış bir halde huzur içinde yatacaktır inşallah Fırat'ın notlarını örnek alıp derslerinize iyi çalışın" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ