Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı! İçişleri Bakanlığı sınavı ne zaman?

        İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilmek üzere toplam bin 545 sözleşmeli 'Büro Personeli' pozisyonlarına personel alımı için 15-22 Mayıs tarihleri arasında alınan başvurulara göre sınava katılmaya hak kazanan adaylar açıklandı. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı sözlü sınavı ne zaman yapılacak? İşte İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları ve sınav tarihi...

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Binlerce vatandaş tarafından Mayıs ayında başvurusu yapılan, İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları açıklandı. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar için sonuçlar, İçişleri Bakanlığı''nın resmi internet adresinden erişime açıldı.

        REKLAM
        (LİSANS) İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLÜ SINAVA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ... (ÖNLİSANS) İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLÜ SINAVA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

        Sınav Genel Yetenek, Genel Kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkel eri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığının görev alanına giren konulardan oluşmaktadır.

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

        Sözlü sınavlar, bölgesel olarak 7 ilde 3 Temmuz 2017 tarihinde eş zamanlı olarak başlayacak olup sınavlar il gruplarına göre belirlenmiş sınav yerindeki bölgesel sınav komisyonlarınca yapılacaktır.

        Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri Bölgesel Sınav Komisyonunun bulunduğu sınav yerinde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgelerinden (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) herhangi birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

        REKLAM

        SINAV UYGULANMASI NASIL OLACAK?

        4/B sözleşmeli personel alımı sözlü olarak tek aşamada yapı lır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar , Bölgesel Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;

        a) Sınav k onularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),

        b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,

        c) Liyakati, temsil kabili yeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan) ,

        ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan) ,

        d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan) ,

        e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan) , olmak üzere 100 ta m puan üzerinden değerlendirilir.

        Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların Giriş (S özlü) Sınav puanı tespit edilir. Giriş (Sözlü) Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

        Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarih in de sınava katılmayan adaylar, sınav a katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ