Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kozluk'taki saldırıda şehit olan Aybuke öğretmenin arkadaşıyla yazışması ortaya çıktı

        Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucunda şehit olan 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın bir gün önce arkadaşıyla Whatsapp üzerinden yaptığı yazışma ortaya çıktı. Aybüke öğretmen arkadaşına "Ailemden uzaktayım ödüm kopuyor. Ya onlara bir şey olursa, ya da bana bir şey olursa onlar ne yapar. Ölüm bu geleceği varsa yapacak bir şey yok" cümlelerini yazdı.

        DHA'nın haberine göre, Batman'ın Kozluk ilçe merkezinde, daha önceden gasp ettikleri ve içerisine patlayıcı yerleştirdikleri ticari araçtan inen teröristler, belediye başkanının aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti. Saldırıda, 4 öğretmen arkadaşı ile birlikte başka bir araçla olay yerinden geçen ve Ekim 2016'da ilçeye müzik öğretmeni olarak atanan 23 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, kurşunların hedefi olarak yaralanmıştı.

        Ağır yaralı olarak İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Teröristler ise, geldikleri araca binerek, olay yerinden hızla uzaklaşmıştı. İlçenin Bekirhan beldesine gelen teröristler, burada bulunan jandarma karakolu önünde askerler tarafından durdurulmak istenince aracı infilak ettirmişti. Patlamada, 2 asker ile bir sivil vatandaş yaralanmıştı. Durumu ağır olan askerler, yapılan ilk müdahalelerinin ardından, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve askerlerden biri yapılan müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

        REKLAM

        "ÖLÜM BU GELECEĞİ VARSA YAPACAK BİR ŞEY YOK"

        Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Aybüke öğretmen saldırıdan bir gün önce arkadaşıyla Whatsapp üzerinden yaptığı yazışma ortaya çıktı.

        Aybüke öğretmen arkadaşına şu cümleleri yazdı: "Kendimiz için, sevdiklerimiz için korkmaya başladık. Nerede, ne zaman, ne olacağı belli değil. Ailemden uzaktayım ödüm kopuyor. Ya onlara bir şey olursa, ya da bana bir şey olursa onlar ne yapar. Böyle düşünerek hal olacak bir şey değil, biz elimizden geldiği kadar temkinli oluruz da, ölüm bu geleceği varsa yapacak bir şey yok"

        SON FOTOĞRAFLAR

        Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, saldırı öncesi okulda karne dağıtımı sırasında meslektaşlarıyla çektirdiği son fotoğrafları ortaya çıktı. Okulda karne dağıtan ve öğrencilere verilmek üzere olan taktir ve teşekkür ile başarı belgeleri ellerine alan Şenay Aybüke Yalçın, çok sevdiği öğrencileriyle de fotoğraf çektirmiş.

        "ONLAR BİZİM KALBİMİZDE HEP YAŞACAYAK"

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, dün Batman'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ