Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Lüks otomobil çetesi yurda helikopter bile sokmuş

        Fenerbahçeli Futbolcu Ozan Tufan'ın da isminin karıştığı lüks otomobil kaçakçılık çetesinin 13 üyesi tutuklandı.Tutuklanan çete üyelerinin arasında 1 polis memuru ve 1 vergi memuru da bulunuyor. Çetenin yurda kaçak olarak sokmaya çalıştığı iş makineleri ile parçalayıp getirdikleri iki kişilik helikoptere de el konuldu. Operasyonlarda ele geçiren otomobiller İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda basına gösterildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bakırköy Florya bölgesinde sigara kaçakçılığı yapan "Erşahinler" grubunu takibe aldı. Sigara kaçakçılık çetesinin yapılan teknik takibi sırasında, çete üyelerinin her gün değişik markalarda lüks otomobil kullanması jandarmanın dikkatini çekti. Soruşturmaya lüks otomobillerde dahil edildi.

        560 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

        REKLAM

        Teknik takipler sırasında çetenin, Ukray'dan aldıkları kaçak sigaraları gemi ile Karadeniz açıklarına getirdiği, buradan da teknelere yükleyerek yurda soktukları tespit edildi. Çetenin 4 ayrı teknesine yapılan operasyonlarda 560 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

        LÜKS OTOMOBİLDE ÖTV VURGUNU YAPMIŞLAR

        Teknik takibe alınan çetenin, Almanya, Fransa, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan'dan aldıkları 3-5 bin kilometrelerdeki lüks otomobilleri özel şoförlerle yurda soktukları, daha sonra bir çete üyesine devreden şoförlerin ülkelerine geri döndüğü belirlendi.

        ÇETENİN POLİS VE VERGİ MEMURU TESPİT EDİLDİ

        Çetenin yurda soktukları otomobile sahte evraklarla geçici plaka taktıkları, daha sonra sahte evraklarla Vergi Dairesi'nde çalışan bir görevlinin yardımıyla yüzde 165 ÖTV ödemelerini yapmadan, sahte evraklarla ödemiş gibi gösterdikleri, daha sonra yine Bağcılar Trafik Tescil Şubesi'nde görevli bir polis memurunun yardımıyla da trafiğe tescil ettirdikleri belirlendi. Çete üyelerinin bu yöntemle milyonlarca liralık ÖTV vurgunu yaptığı tespit edildi.

        ÜNLÜ İSİMLERE OTOMOBİL SATMIŞLAR

        REKLAM

        Çete üyelerinin sahte evraklarla tescil ettirdikleri lüks otomobili Ozan Tufan'a sattıkları belirlendi. Tayfur Havutçu'nun da çeteden otomobil aldığı 1 hafta deneme sürüşünün ardından geri iade ettiği belirlendi. Yapılan teknik takipler sırasında, çete üyelerinin Fenerbahçeli Volkan Şen ile Emre Belözoğlu'nun babasına da otomobil sattığını söyledi. Bunun üzerine müşteki olarak Şen ve Belözoğlu'nun babasının ifadesine başvuruldu. Ancak her iki isim de çeteden otomobil almadıklarını söyledi.

        İŞ MAKİNELERİ VE 2 KİŞİLİK HELİKOPTER YAKALANDI

        Sigara ve lüks otomobil çetesine yapılan teknik takipler sırasında, çetenin Fransa'dan yurda kaçak olarak sokmaya çalıştığı iş makineleri ve iki kişilik helikopterin de olduğunu belirledi. Pendik Ro-Ro Limanı'nda yapılan operasyonda, Fransa'nın Marsilya Limanı'ndan yüklenen 12 iş makinesi ile 2 kişilik helikopter (Gayrokopter) ele geçirildi. Çete üyelerinin helikopteri tekstil ürünü olarak beyan ederek Kazakistan'a ihraç ettikleri beyanında bulunduğu öğrenildi.

        SEVGİLİYE ÖZEL PLAKALI KAÇAK OTOMOBİL

        Çetenin yurtdışından getirilen kaçak otomobillerinden sorumlusu olan Hamza Güleç'in 91 doğumlu olan sevgilisi Gamze Gündoğdu'ya da kaçak otomobil getirerek, sevgilisinin adı ve doğum tarihi bulunan "GAM ZE 91" sahte plaka düzenlettiği belirlendi. Gamze Gündoğdu'nun da müşteki olarak ifadesine başvuruldu.

        101 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

        REKLAM

        İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, 23 çete üyesinin yakalanması için eşzamanlı operasyon düzenledi. Çetenin sigara kaçakçılık sorumlusu, Faruk kod isimli Ferruh İlvan, yurtdışından getirilen otomobillerden sorumlu Hamza Güleç ve Erşahinler gurubunun lideri Nurbani Erşahin'in de aralarında bulunduğu 13 kişi yakalandı. Aralarında Ozan Tufan'ın da bulunduğu 78 kişi hakkında da müşteki sanık ifadesi alındı.

        MİLYONLARCA LİRALIK ÖTV VURGUNU

        Çetenin devlete ödemesi gereken yüzde 165 oranındaki ÖTV'yi ödemeyerek milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlendi. İkinci el kaçak otomobilleri rahatça tescil ettiren çetenin, daha sonra sıfır lüks otomobilleri de yurda sokmaya başladıkları belirlendi.

        13 ÇETE ÜYESİ TUTUKLANDI

        Jandarma ekipleri tarafından sorgulanan 13 çete üyesi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ