Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erzurum'da kaza yapan şoförden akılalmaz savunma

        Erzurum'da kırmızı ışıkta duran minibüse arkadan çarparak 3 kişinin yaralanmasına neden olan kamyonet şoförü Geyik, "Yahu arkadaş sen fren yerine gaza mı bastın" diyen yaralıya, "Olana ölmüşe çare yok" diyerek kendisini savundu.

        DHA'nın haberine göre, kaza,Erzurum - Erzincan karayolu üzerindeki Kazım Karabekir Stadyumu Kavşağı'nda dün meydana geldi. Adem Geyik, yönetimindeki kamyonetle, önünde kırmızı ışıkta bekleyen İlhan Kaplan yönetimindeki minibüse hızla çarptı. Çarpmanın etkisi ile minibüs yaklaşık 50 metre ileri gittikten sonra durabildi. Kaza sonrası2 araçta da hasar meydana geldi. Kazanın şokunu kısa sürede üzerinden atan Geyik, minibüsteki yaralıların yardımına koştu. Güçlükle minibüsten inen sürücü İlhan Kaplan ile yanındaki 2 kişiyesevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıları kaldırıma oturtup boyunduruk takarak ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada kazazedeler ile kaza yapan pikap sürücüsü arasında diyalog başladı. Yaralananlar, "Yahu arkadaş sen fren yerine gaza mı bastın?" diye sordu. Bunun üzerine Geyik, "Bilmiyorum. Hatırlamıyorum nasıl oldu. Hem gaza, frene ne fark eder. Olana, ölmüşe çare yok" diye karşılık verdi.

        4 YARALI HASTANEYE KALDIRILDI

        Minibüs sürücüsü İlhan Kaplan, şöyle dedi:

        "Organize sanayiye peynir götürüyordum. Kırmızı ışıkta beklerken birisi arkadan çarptı, minibüsün içinde birbirimize girdik. Araç kontrolden çıkıp yaklaşık 50 metre gittikten sonra durdu. Biz TIR ya da kamyonun çarptığını sandık. Korkudan bir süre araçtan inemedik. Çok şükür yaşıyoruz. Bize çarpan sürücü sanırım fren yerine gaza bastı."

        İğne yaptırmaktan korkan kamyonetsürücüsünü ise, yaraladığı kişiler ve çevrede bulunanlar ikna etti.Bir kişinin eliyle yüzünü kapattığı sürücü Adem Geyik'e de iğne yapıldı. Sevk edilen trafik polisleri sürücülere alkol testi yaptıktan sonra küçük sıyrıkları bulunan 4 yaralı, sevk edilen 2 ambulansla hastanelere kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ