Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP'li Tuğba Hezer'in milletvekilliği düşürüldü! Tuğba Hezer kimdir?

        TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy çokluğuyla karar verdi. Komisyon, buna ilişkin hazırlayacağı raporu TBMM Genel Kuruluna sunacak ve nihai karar orada verilecek.

        Karma Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında, Öztürk'ün devamsızlık dosyasına ilişkin komisyon bünyesindeki Hazırlık Komisyonu raporunu görüşmek için basına kapalı toplandı.

        Toplantıda, Öztürk'ün yerine HDP Ankara Milletvekili, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder savunma yaptı.

        Alınan bilgiye göre, Önder savunmada, meselenin devam-devamsızlık ya da sadece iki milletvekilinin milletvekilliğinin düşürülme meselesi olmadığını iddia etti.

        REKLAM

        HDP'li hiçbir milletvekilinin milletvekilliğini meslek, geçim kaynağı ya da statü olarak görmediğini belirten Önder, "Milletvekillerimizin milletvekilliğinin düşürülmesiyle burnumuzu sürtmüş ve haddimizi bildirmiş olmayacaksınız. Kararı vicdanlarınızla ve özgür iradenizle verin." diye konuştu.

        Önder, konunun siyasi olarak ele alınmak istendiğini savunarak, 3 yıl sürdüğünü ve kendisinin de katıldığını söylediği müzakere sürecinde neler yaşandığını anlattı.

        HDP'li Önder'in savunmasının ardından Öztürk'ün "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy çokluğuyla karar verildi. Karma Komisyon, buna ilişkin hazırlayacağı raporu TBMM Genel Kuruluna sunacak ve nihai karar orada verilecek.

        HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın devamsızlık dosyasını görüşmek için de dün komisyon bünyesinde Hazırlık Komisyonu kurulmuştu. Komisyon, hazırlayacağı raporunu Karma Komisyona sunacak.

        YÜKSEKDAĞ VE AYDOĞAN'IN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

        HDP'nin tutuklu milletvekilleri Figen Yüksekdağ ve Nursel Aydoğan'ın vekillikleri daha önce düşürülmüştü.

        REKLAM

        TUĞBA HEZER ÖZTÜRK KİMDİR?

        1989 yılında Van’ın Erciş ilçesi Doğancı Mahallesi’nde doğdu. İlköğrenimini Erciş’te, Lise öğrenimini TED Karabük Koleji’nde tamamlayan Hezer, 2008-2012 yılları arası Ankara Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümünü bitirdi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü okudu.

        Van'da özel bir hastanede insan kaynaklarında çalıştı. İstanbul'da uluslararası araştırma firmasının Türkiye koordinatörlüğünü yaptı. adaylık öncesi Van’a yerleşti. Ankara’da 6 aylık pedagojik formasyon eğitimi alan Hezer adaylık sürecine kadar Van'a yerleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ