Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muğla'da hayatını kaybeden Şirin Tekeli'nin bedeni kadavra olarak bağışlandı

        Bodrum ilçesinde, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden yazar Doç. Dr. Şirin Tekeli'nin cenazesi, bedenini kadavra olarak bağışladığı İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

        Beyninde tümör olduğu tespit edilen Tekeli, tedavi için geçtiğimiz günlerde Bodrum'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Tekeli, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Bedenini kadavra olarak tıp öğrencilerinin eğitimi için Çapa Tıp Fakültesi'ne bağışlayan Tekeli için cenaze töreni yapılmazken, cenaze Konacık Mahallesi'ndeki Mezarlıklar Müdürlüğü'nden İstanbul'a gönderildi.Uğurlama sırasında Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ile Şirin Tekeli'nin arkadaşları da hazır bulundu.

        REKLAM

        TÜRKİYE'DE İLK FEMİNİST HAREKETİN SÖZÜNÜ OLUŞTURDU

        Tekeli'nin tabutunu begonviller ve çiçeklerle donatan kadınlar, daha sonra tabutu cenaze aracına kadar omuzlarında taşıdı. Kadınlar İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan aracı alkışlarla uğurladı.Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekeli'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

        Tekeli'nin hayatı boyunca kadın mücadelesi verdiğini ifade eden Erozan, "İnsan haklarının kurucusu oldu, kadın sığınağı vakfının kurucusu oldu. Kendi düşüncesini bütün kadınlarla paylaştı. Türkiye'de ilk defa feminist hareketin sözünü oluşturdu. Biz ondan sonra gelen kuşağın kadınlarıyız. Şirin'e dokunamamak demek Şirin öldü demek değildir." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ