Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Yürüyeceksen, darbelere karşı yürüyeceksin

        Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve ikinci gününde olan 'adalet' yürüyüşünü eleştiren Yıldırım, "Şimdi tutmuşlar Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Yürüyeceksen, darbelere karşı yürüyeceksin.Adalet sokakta aranmaz." dedi.

        Başbakan Binali Yıldırım, Sur ilçesindeki Melikahmet Caddesi'ndeki yenileme çalışmalarının açılış törenine katıldı.Yıldırım, Diyarbakır'da son olarak askerlerle iftar yaptı.

        Başbakan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

        Şimdi artık birlik olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Diyarbakır'ın ihtiyaçlarını biliyoruz. Diyarbakır'ın birinci derdi, terörden şehri temizlemek, terörü buradan kökünü kazımak. Şimdi terörün Diyarbakır'dan kökü kazındı mı? Artık terör örgütü esnafımıza, vatandaşımıza tehdit ederek haraç alarak zulüm yapabiliyor mu? Yapamıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, Diyarbakır'ın yanındadır. Onlara asla bu topraklarda bir daha nefes aldırmayacağız.

        Diyarbakır ihanete geçit vermez, Türkiye'nin birliğine beraberliğine her zaman sahip çıkmıştır, her zaman sahip çıkmaya devam edecek.

        KILIÇDAROĞLU'NUN 'ADALET' YÜRÜYÜŞÜNE İLİŞKİN: YÜRÜYECEKSEN DARBELERE KARŞI YÜRÜYECEKSİN

        Siz değil misiniz, 15 Temmuz'da Cumhrubaşkanımızın meydanlara inin dediğinde bayrağı elinize alarak bu meydanları siz doldurmadınız mı? Alçak darbecilere hak ettikleri cevabı siz vermediniz mi? Allah sizlerden razı olsun. O gün meydanlara inmeyenler, şimdi tutmuşlar Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Yürüyeceksen, darbelere karşı yürüyeceksin.Adalet sokakta aranmaz.

        ESNAFA ZİYARET

        Binali Yıldırım, Başbakan olduktan sonra üçüncü kez ziyaret ettiği Diyarbakır'da iftar öncesi esnafı ziyaret etti.

        İHA'nın haberine göre, Diyarbakır'da bazı yenileme çalışmaları için kente gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk durağı Diyarbakır Valiliği oldu. Yıldırım burada, Vali Hüseyin Aksoy'dan brifing aldı.

        YILDIRIM'IN ZİYARETİ ÖNCESİNDE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'a gelmesinden önce kentte polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Diyarbakır Havalimanı yolunda bulunan açık kanalizasyonlar, sulama kanalları ve köprü altlarında dalgıç polisler tarafından bomba ve patlayıcı araması yapıldı.

        REKLAM

        DHA'nın haberine göre; Başbakan'ın konvoyunun geçeceği güzergahta önlemler artırılırken, yolda bulunan köprü altları, açık kanalizasyonlar ve suluma kanallarına giren polisler, patlayıcı ve bomba araması yaptı.

        Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Lice'de askerlerle sahur yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ