Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

        İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, Çapkın ile eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

        FETÖ'nün Marmara Bölgesi'ndeki mülkiye yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 15 vali ve kaymakam hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet talebiyle hazırlanan iddianame, 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

        Mahkeme, daha önce tahliye edilen İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın ile Denizli eski valisi Abdulkadir Demir hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

        Çapkın ve Demir, gözaltına alınarak haklarında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilecek. Duruşma, 23, 24 ve 25 Ağustos tarihlerinde görülecek.

        3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca oluşturulan Başsavcı Vekili Önder Yaman koordinesinde 4 savcı tarafından yürütülen soruşturmada, hazırlanan iddianamede, İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 15 vali ve kaymakam hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, FETÖ üyeliği suçundan ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

        8 ESKİ VALİYE ‘TERÖRE FİNANSMAN SAĞLAMAK' SUÇLAMASI

        İddianamede, şüpheliler Hüseyin Avni Mutlu, Abdülkadir Demir, Fatih Şahin, Mürteza Balcı, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Osman Tunç ve Yusuf Yavaşcan hakkında ayrıca, 'terörizme destek sağlamak' suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

        BYLOCK'ÇU ÇIKTILAR

        İddianamede, eski Bağcılar Kaymakamı Fatih Şahin, eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır ve eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın, FETÖ'nün kriptolu ByLock haberleşme programını kullandığı belirtildi.

        ÇAPKIN 2 AY TUTUKLU KALMIŞTI

        Hüseyin Çapkın 30 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alınmış, 3 Eylül'de tutuklanmıştı. Çapkın'ın avukatının tahliye talebini değerlendiren nöbetçi sulh ceza hakimliğince 7 Kasım 2016 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ