Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili açıklama

        Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki zehirlenmelere ilişkin, "O gün tüketilen menüde olan hindi eti ve spagetti makarnada salmonella bakterisine rastlandı." dedi.

        Vali Güvençer, İl Jandarma Komutanlığında askerlerin rahatsızlanmasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki zehirlenmelere ilişkin hastanede tedavi gören askerlerin taburcu edildiğini, bir askerin ise yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini belirten Güvençer, şunları söyledi:

        "Geçen hafta yaşanan zehirlenme vakasından dolayı düzenli olarak açıklama yaptık. Artık hastanelerde yatan askerlerimiz kalmadığı için kestik. Sadece Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir askerimiz var. Oda Allah’a çok şükür her geçen gün iyiye gidiyor. En son dün başhekimden aldığım bilgiye göre, ilk kez yatağından kaldırılarak yürütülmeye de başlandı. Birkaç gün önce ağızdan beslenmeye de başlamıştı. Uzunca bir zamandır bilinci açık ve iletişim kurabilir durumundaydı. İnşallah önümüzdeki pazartesi günü de yoğun bakım servisinden yataklı servise alacaklar. Temennimiz gençliği sayesinde bu ciddi sıkıntıyı aşarak sağlıklı günlük gündelikle hayatına dönmüş olmasıdır. Ama kaydedilen mesafe hepimiz için hem ümit verici hemde mutluluk vericidir."

        "RAPORLARLA TEYİT EDİLMİŞ OLUYOR"

        1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki zehirlenmelere ilişkin Sağlık Bakanlığı heyetinin raporlarının ve tahlil sonuçlarının çıktığını belirten Güvençer, şöyle devam etti:

        "Başlatılan inceleme sonucu hazırlanan rapor sonuçları ilgili bakanlıklarımıza gönderdik. Daha önceki yaptığım açıklamaların üzerine konulabilecek pek bir şey yok. Artık bu raporların hem idari manada ve yetkili makamlarca ve adli anlamda cumhuriyet başsavcılığımızca değerlendirilmesi gerekir. Bundan sonra artık bu raporlara göre yola çıkarak sorumlu etken ve bu etkenin arkasındaki kusuru tespit adli makamların işidir. Şu ana kadar sadece kesinleşmemişti ve teknik tespite bağlı değildi hem gıda maddesinden alınan numuneler ve hastalardan alınan numuneler bir şekilde laboratuvar ortamında tetkik edildi. Daha önce söylediğimiz gibi salmonella bakterisine bağlı bir bakteriyel enfeksiyon olduğu, bakterinin tüketilen gıda maddelerinden olduğunu daha önce söylemiştim zaten bu raporlarla teyit edilmiş oluyor. O gün tüketilen menüde olan hindi eti ve spagetti makarnada salmonella bakterisine rastlandı."

        Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, 23 Mayıs'ta bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle revire başvuran bin 49 askerden 207'si hastanelerde tedaviye alınmıştı. Bir asker de hayatını kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ