Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS sınav giriş belgesi 2017 LYS saat kaçta başlayacak? Fen Bilimleri - Yabancı Dil

        Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın üçüncü (Fen Bilimleri) ve dördüncü (Yabancı Dil) oturumu bugün gerçekleştirilecek. Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin katılacağı sınav 5 oturumda tamamlanacak. Peki, 2017 LYS saat kaçta başlayacak? LYS sınav giriş belgesi nasıl çıkartılır? İşte LYS sınav giriş belgesi sorgulama ve tüm detaylar...

        LYS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARTILIR?

        Üniversite adayları, 10 Haziran'da yapılan sosyal bilimler LYS-4 ve 11 Haziran'da yapılan matematik LYS-1 sınavının ardından, bugün fen bilimleri LYS-2 ve yabancı dil LYS-5, 18 Haziran Pazar günü ise edebiyat-coğrafya LYS-3'e girecek. Adaylar, sınava giriş için en önemli etken olan sınav giriş belgesini nasıl çıkartacaklarını merak ediyor.

        Adaylar, LYS sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler. Şifrenizi girdikten sonra açılan pencerede bulunan üst sekmede 'Sınava Giriş Belgesi'ne tıkladıktan sonra gireceğiniz oturumu işaretledikten sonra 'Görüntüle/Yazdır' butonuna tıkladıktan sonra sınava giriş belgenizi görüntüleyebilirsiniz.

        LYS-2 FEN BİLİMLERİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

        ÖSYM tarafından 5 oturumda uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın üçüncü oturumu olan LYS-2 Fen Bilimleri bugün gerçekleştirilecek. Toplam 832 bin 994 adayın katılacağı LYS-2 Fen Bilimleri sınavı saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Sınavda, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek. Her bir test ayrı soru kitapçığında olacak, tek cevap kağıdı kullanılacak.

        REKLAM

        Fizik, kimya, biyoloji testinin her birinde 1'er soru, kısa cevaplı soru olacak. Adaylar soruların cevabını cevap kağıdının ilgili alanında (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacak.

        Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak kodlanmayan, yanlış veya eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacak.

        LYS-5 YABANCI DİL SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

        Lisans Yerleştirme Sınavı'nın dördüncü oturumu olan LYS-5 Yabancı Dil sınavında adaylara 3 kısa cevaplı soru sorulacak. Toplam 101 bin 332 adayın katılacağı LYS-5 Yabancı Dil sınavı saat 14.30'da başlayacak. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara 120 dakika verilecek ve 80 soru sorulacak. Yabancı dil sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak. Her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak.

        Sınavda adaya LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek. Yabancı dil testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacak. Adaylar soruların cevabını cevap kağıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacak.

        REKLAM

        LYS MARATONU PAZAR GÜNÜ DEVAM EDECEK

        Üniversiteye giriş için ikinci aşama olan LYS'nin 5'inci ve son oturumu olan Edebiyat-coğrafya LYS-3 ise 18 Haziran Pazar günü uygulanacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda yapılacak. 120 dakika sürecek sınavda, Türk dili ve edebiyatı testi ile coğrafya-1 testi yer alacak.

        15 DAKİKA KURALINA DİKKAT!

        Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Adaylar, saat 10.00'da başlayan sınavlarda saat 09.45'ten sonra, saat 14.30'da başlayan sınavlarda saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ