Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de kaybolan Mehmet Tekeoğlu olayında şaşırtan gerçekler
        1

        İzmir’in Dikili İlçesi’nde kaybolduğu öne sürülen 5 yaşındaki Mehmet Tekeoğlu olayında şok bir gelişme yaşandı. Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre kendisi denize girdiğinde otomobilde uyuyan oğlunun kaybolduğunu savunarak güvenlik güçlerine başvuran emekli polis Tarkan Tekeoğlu’nun eşine ulaşan jandarma, “Ben böyle bir çocuk doğurmadım” yanıtını aldı.

        2

        Kayıp olarak aranan çocuğun fotoğrafının ise Tekeoğlu’nun 17 yaşındaki oğlunun küçüklük fotoğrafı olduğu ortaya çıktı. Emekli polis Tarkan Tekeoğlu (45), pazar günü İzmir’in Dikili İlçesi’nde jandarmayı arayıp “Ben denize girerken 5 yaşındaki oğlum Mehmet’i otomobilde uyurken bıraktım. Döndüğümde yoktu” diyerek kaçırılmış olabileceğini söyledi.

        3

        Tekeoğlu’nun üstünde kırmızı-beyaz tişört, mavi şort, beyaz ayakkabı olduğunu öne sürdüğü çocuk; jandarma, AKUT ve AFAD ekiplerince göletler, sazlıklar, kuyular, ormanlık alanlar olmak üzere 5 kilometrekarelik alanda gece-gündüz arandı.

        4

        YEDEK KIYAFET ALMAMIŞ

        Arama çalışmalarında jandarma köpekleri de devreye sokuldu. Çocuğun köpeğe koklatılması için otomobilde kıyafeti arandı. Ancak Tarkan Tekeoğlu oğlunun araç içerisinde yedek kıyafeti olmadığını, sadece üzerindeki kıyafetlerle Dikili’ye getirdiğini anlattı. Kayıp Mehmet Tekeoğlu’nun en son yediği muz köpeğe koklatılarak kokusundan aranması sağlandı.

        5

        5 gün boyunca yapılan arama çalışmaları sonlandırıldı. Mehmet’in kaçırılma, kaybolma ve öldürülme ihtimali üzerine detaylı araştırma yapan jandarma, bölgedeki kameraları tek tek inceledi. Ekipler Çanakkale ve Balıkesir güzergâhında 238 kamerayı incelemeye başladı. Babanın otomobilinin görüntü- süne ulaşıldı ancak görüntüde Mehmet yoktu. Baba, benzin alırken oğlunu bir yakınının yanına bıraktığını, seyahat sırasında da oğlunun arka koltukta oturduğunu iddia etti.

        6

        NÜFUSA KAYDEDİLMİŞ

        Şüpheler baba üzerinde yoğunlaşırken, kurulan özel ekip küçük Mehmet’in nüfus kayıtları ile hastanelere baktı. Nevşehir’de doğduğu belirlenen kayıp çocuğun doğum raporu olmadığı, sadece sözlü beyanla kayıt yaptırıldığı ve nüfus cüzdanı çıkarıldığını tespit edildi. Ekipler, küçük Mehmet’in babası ile Dikili’ye gelmediği veya öldürülme ihtimalini düşünerek soruşturmayı genişletti.

        7

        Ekipler, Mehmet’in Dikili’ye gelirken herhangi bir hastanede tedavi görmüş olabileceğini veya biri tarafından yaralı olarak getirilip getirilmediğini tespit etmek için hastane kayıtlarını da inceledi. Ancak Mehmet’in doğduğu günden bu yana hiçbir hastane, sağlık ocağına dahi gitmediği, aşı ya da tedavi olmadığı, ilaç almadığı belirlendi.

        8

        Jandarma ilk günden bu yana ulaşamadığı Tarkan Tekeoğlu’nun Kayseri’de yaşayan eşi Zeliha Tekeoğlu’nu İstanbul’da bulunca olay farklı bir boyut kazandı. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Zeliha Tekeloğlu, eşinin “Kaybolan Mehmet bu” diye verdiği fotoğrafı gösteren jandarmaya “Bu fotoğraf 17 yaşındaki oğlum B.S.’nin küçüklük fotoğrafı. Mehmet adında bir çocuk dünyaya getirmedim” dedi.

        9

        B.S. de fotoğrafın kendi küçüklüğüne ait olduğunu doğrularken, tek çocuk olduğunu söyledi. B.S., jandarmanın telefonla aradığı sırada babasını korumak için “Babam kardeşimle gitti” diye yalan söylediğini anlattı. Anneanne de Mehmet adında bir torunu olmadığını ifade etti.

        10

        BABA KAYIPLARA KARIŞTI

        Bu arada, günlerce jandarma, AFAD ve polisi seferber eden baba Tarkan Tekeoğlu da kayıplara karıştı. Baba hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Jandarma ekipleri, babanın verdiği 5 yaşındaki Mehmet isimli kimliği de araştırmaya başladı.

        11

        T.C. kimlik numarasının ve nüfus cüzdanının sahte olmadığı, anne ve baba adının doğru yazıldığı belirlendi. Ekipler, kimliğin nasıl çıkarıldığını, kayıtlarda çocuğun nasıl gözüktüğünü araştırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ