Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ömer Faruk Kavurmacı ve Hüseyin Çapkın tutuklandı!

        FETÖ'nün işadamları yapılanması TUSKON davasında hakkında yakalama karar çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile FETÖ'nün mülkiye yapılanması davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın tutuklandı. Kavurmacı ve Çapkın Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarboğa'nın aktardığı bilgilere göre, FETÖ'nün işadamları yapılanması Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON ) davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile FETÖ'nün mülkiye yapılanması davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Kavurmacı ve Çapkın tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

        Yaklaşık 8 ay tutuklu kaldıktan sonra 3 Mayıs'ta sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı hakkında, 23. Ağır ceza mahkemesince, Silivri Devlet Hastanesi'nin 21 Mart 2017 tarihli sağlık kurulu raporundaki, " tutuklu kalması hayati bir tehlike arz etmediği, cezaevin koşullarında hayatını yalnız idame ettirebileceği" tespiti nedeniyle önceki gün tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

        ÇAPKIN YENİDEN CEZAEVİNDE

        REKLAM

        FETÖ'nün mülkiye yapılanması soruşturması kapsamında tutuklandıktan 2 ay sonra 7 Kasım 2016'da tahliye edilen İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın hakkında 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 13'ü tutuklu 15 vali ve kaymakam hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianameyi kabul ettikten sonra yakalama kararı çıkarmıştı

        ÇAPKIN'IN AVUKATI KARARA İTİRAZ EDECEKLERİNİ BİLDİRDİ

        Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz, müvekkilinin tutuklanmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

        Kocagöz, yaptığı yazılı açıklamada, dosyadaki gizlilik kararına rağmen, bazı basın organlarında müvekkiline atılı suçlamalar ile ilgili çıkan haber ve yazıların gerçeği yansıtmadığını savundu.

        "Suçun vasfı gereği tutukluluk halinin üzerine atılı suçla orantılı olmaması sebebiyle" müvekkilinin tahliyesine karar verildiğini belirten Kocagöz, şunları kaydetti:

        "Gelinen aşamada iddianame hazırlandı, mahkemeye sunuldu ve aynen kabul edildi. Ancak iddianameye baktığımızda tahliyeden sonra savcılık makamının suç unsuru olarak değerlendirebileceği hiçbir ilave delilin dosyada olmadığı anlaşılmaktadır. Şöyle ki, HTS kayıtlarında müvekkilimin hiçbir örgüt üyesi ile bağlantısı olmadığı, örgütün finans kaynaklarından herhangi biriyle bağlı olmadığı, çocuklarından herhangi birinin örgütün okullarına ya da dershanesine gitmediği, örgüt ile bağı kurulabilecek hiçbir iş ya da eylemin içerisinde olmadığı ortaya çıkmıştır. Müvekkilimin tahliyesinden sonra dosyaya giren herhangi bir delil olmamasına rağmen, dosyadaki diğer tüm sanıkların üzerine atılı suçlar müvekkilime de yüklenerek hakkında tutuklama talep edilmiş, yüce mahkeme de bu talebi şimdilik uygun görerek kabul etmiştir."

        Çapkın'ın 17-25 Aralık'tan sonra merkeze alındığını ve emekliye sevk edildiğini anımsatan Kocagöz, "Müvekkilimin bu terör örgütü ile irtibatını ortaya koyacak herhangi bir inandırıcı delil olmamasına rağmen müvekkilim hakkında, üzerine atılı suçların mahiyeti gereği tutuklama kararı verilmiş olup tarafımızca hemen itiraz yapılacaktır." ifadesini kullandı.

        İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, Çapkın ile eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Çapkın, dün akşam saatlerinde avukatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olmuş, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, hakkındaki karar yüzüne okunarak tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ