Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu: Bizi tahrik etmek istiyorlar

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 4. gününe başlamadan önce basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine yanıt vererek "Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar" dedi.

        17:55 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak "Bugün Babalar Günü. Bugünkü adımlarımı, evlatları sorgusuz sualsiz tutuklanan gözü yaşlı babalara bir umut verebilmek için atıyorum" dedi

        14:55 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek için CHP İzmir İl Teşkilatı tarafından başlatılan adalet yürüyüşüne katılanlar Manisa'ya ulaştı.

        14:00 Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nün 4. gününde zaman zaman yağmuryağdı.

        11:45 CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, yürüyüş mesafesinin kısalması ile akıllara gelen soru işaretleri için "Sayın genel başkanımızı 2. kez muayene ettim. Sağlığında bir sorun yok. Doktor olarak biz, 10'ar kilometre ile yürüyüşün doğru olmayacağını daha fazla mola vermesi gerektiğini belirttik" dedi. Baydar, Kılıçdaroğlu'nun normal şekilde beslendiğini belirtti.

        CHP'nin İstanbul yürüyüşünde yer alan bir partili fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

        09:15 CHP'nin "Adalet Yürüyüşü"nün 4. günü başladı.

        Adalet Yürüyüşü'nün 4. gününde Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

        "Bugün yürüyüşümüzün 4. günü. Biraz sonra başlayacağız. Bugün aynı zamanda babalar günü. Bütün babaları yürekten kutluyorum. Özellikle babalarını şehit olarak bu topraklara vermiş olan çocuklarımızın da gözlerinden öpüyorum. Gazilerimize buradan selamlarımızı gönderiyoruz."

        Harita

        "ARZU EDİYORSA GELSİN, 1 GECE KENDİSİ KARAVANDA KALSIN BEN TOPRAKTA YATACAĞIM"

        "4 gündür yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Sevgi ile hoşgörü ile yürüyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Adalet isteyen kim varsa kucağımızı onlara, gönlümüzü onlara açtık. Hep birlikte adalet için yürüyelim. Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış. Yürüyormuşuz, akşam karavanda kalıyormuşuz. Benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, 1 gece kendisi karavanda kalsın ben toprakta yatacağım. Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargı ile bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim, hakim çağırırmış, savcı çağırırmış. Biz darbecilerin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Darbeciler tarihin kara sayfasında yerini almıştır, mücadele edenler de tarihin ak sayfalarında yer almıştır."

        "BİZİM ÜLKEMİZDE ADALET VAR DİYEMİYORLAR"

        Bu kadar eleştiriyorlar, "bizim ülkemizde adalet var kardeşim, niye yürüyorsunuz" diyemiyorlar. Bu sözlerin kaynağı acizlik ve zavallılık. Ben yine bu 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum daha önceleri. Benim her sözüme anında cevap veriyor ama buna hiç cevap vermiyor. "Namus ve şeref kavramı sizin için neyi hatırlatıyor" demiştim ama bu soruma yanıt vermiş değil. Her firavunun bir Musa'sı vardır. Bunu sakın unutmasın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ