Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS Soruları Ve Cevapları 2017 LYS Edebiyat, Matematik Soruları

        Üniversiteye giriş için ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın 5. oturumu bugün tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınavın soru ve cevapları yayımlandı. Peki, LYS soru ve cevapları nasıl görüntülenir? İşte 2017-LYS soru ve cevapları...

        LYS SORU VE CEVAPLARI 2017

        10-11 Haziran 2017 tarihlerinde uygulanan LYS-4 (Sosyal Bilimler), LYS-1 (Matematik), 17 Haziran 2017 tarihinde uygulanan LYS-2 (Fen Bilimleri), LYS-5 (Yabancı Dil) ile 18 Haziran 2017 tarihinde gerçekleşen LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) sınavının temel soru kitapcığı ile cevap anahtarı yayımlandı.

        2017-LYS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        LYS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        * LYS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

        Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

        REKLAM

        * Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacaktır.

        * Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

        * Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

        * Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

        * Hesaplanan standart puanlar ve kılavuzda yer alan Tablo 1E’deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır. ALYS puanlarının hesaplanabilmesi için hangi testlerden en az kaç ham puan alınması gerektiği Tablo 1D’de gösterilmiştir. Yalnızca bu tablodaki koşulları sağlayan adaylar için ALYS puanları hesaplanacaktır.

        * ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturulacaktır. ALYS puanları LYS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden soru sayısının % 20’si oranında ham puan alan adayların 180 LYS puanı almaları sağlanacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ