Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli'den acı haber: 1 asker şehit

        DHA'nın haberine göre Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklere, silahlıPKK'lı terörist grup tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Ardından güvenlik güçlyerinin de karşılık verimesiyle çatışma yaşanırken, PKK'lıların bulunduğu bölge helikopterlerle yoğun bombardımana tutuldu.

        Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliği, Geriş Köyü yakınlarında harekat halindeyken, silahlı kalabalıkPKK'lı terörist grubunun roketatar ve uzun namlulu ilahlı saldırısına uğradı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı 2 asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şehit asker naaşı, hastane morguna kaldırılırken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı.

        Çatışmanın ardındanbölgeye 2 taarruz helikopteri sevkedilerek, teröristlerin bulunduğu bölge yoğun bombardımana tutuldu. Bölgede çembere alınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlayan operasyon devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ