Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Londra-İstanbul uçağında Afgan yolcuya şiddet

        Türk Hava Yolları'nın Londra-İstanbul seferini yapan Boeing 777 tipi uçağına bindirilen ve İngiltere'den sınırdışı edildiği belirtilen Afgan yolcuya uygulanan şiddet tepki çekti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, uçaktaki sivil kıyafetli bir kişi, Afgan yolcunun yüzüne bastırıyor ve tokat atıyor. Aynı şekilde Londra Heathrow Havalimanı personeli olan İngiliz bir kadın görevli de yolcuya müdahale ediyor.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın aktardığı bilgilere göre, Türk Hava Yolları'nın cumartesi günü saat 16:20'de Londra'nın Heathrow Havalimanı'ndan kalkış yapması planlanan uçağında olay vardı. Sınırdışı edilen Afgan yolcuya uygulanan şiddeti gösteren görüntüler, bir kullanıcı tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı.

        REKLAM

        Boeing 777 tipi uçak yerdeyken çekilen görüntülerde önce sınırdışı edilmesine bağırarak isyan eden Afgan yolcunun yüzüne, sivil bir kişi bastırıyor ve tokat atıyor. Ardından Heathrow Havalimanı personeli olan İngiliz bir kadın da yolcunun kafasına bastırıyor. Yolcuya yapılan müdahale tepki çekti.

        YOLCULAR MÜDAHALEYE TEPKİ GÖSTERDİ

        Sert şekilde davranılan Afgan yolcunun "Gerçekten nefes alamıyorum. Lütfen bu görüntüleri basına gönderin. Afganım. İtalyan belgelerim var ama beni Afganistan'a geri gönderiyorlar" diye bağırırken bazı yolcular da "Bunu yapmaya hakkınız yok" diyerek tepki gösterdiği de görüntülerde görülüyor.

        THY uçağının yaşananlar sonrası 40 dakika gecikmeli olarak Londra'dan İstanbul'a gelmek üzere havalandığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ