Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS Tapu ve Kadastro tercihi nasıl yapılır? KPSS tercih kılavuzu!

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ardından tercihler de alınmaya başlandı. İnternet sitesi üzerinden açıklama yapan ÖSYM, KPSS tercih kılavuzunu yayınladı. Peki KPSS Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tercihi nasıl yapılır? İşte detaylar...

        KPSS TAPU VE KADASTRO TERCİH İŞLEMLERİ

        Binlerce aday tarafından beklenen tercih işlemleri hakkında açıklama yapan ÖSYM, tercihlerin 20 Haziran 2017 - 29 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

        Tercih yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin internet adresiüzerinden tercih işlemlerini yapabilecekler. Tercihlerinin alınmasının ardından da tercih sonuçları için bekleyiş başlayacak.

        REKLAM

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın tamamı;

        "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini, 20-29 Haziran 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 29 Haziran 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

        Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2017/6 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, 20 Haziran 2017 tarihinde saat 15:00'den itibaren internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir."

        TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİK KODLARI
        REKLAM
        LİSANS MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİK KODLARI DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

        YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

        • Bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.
        • Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
        • Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.
        • Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.
        • Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ