Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Silopi'de 2 çocuğun ölümüne neden olan panzer kazasıyla ilgili Meclis raporu hazırlandı

        Silopi'de 4 Mayıs'ta bir polis panzeri, bir evin duvarına çarparak içeri girmiş, yatakta uyuyan iki kardeş hayatını kaybetmişti. Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, bu olayı ve iddiaları inceledi. Olay yerinde inceleme ve görüşmeler yapıldı. Ardından olaya ilişkin ilk rapor hazırlandı. Komisyon raporunda öncelikle olayın nasıl olduğuna ilişkin tespitlere yer verildi. Buna göre panzer, MHP binasını kormakla görevliydi, polis MHP binası önünde aracı park etmeye çalışırken panzer durdu. Polis araç hakimiyetini kaybetti ve panzer eğimli sokağın başında bulunan evden içeri girdi.

        "OLAYDA KASIT BULUNMUYOR"

        Raporda, emniyet, savcılık ve polis memurlarıyla görüşmeler yapıldığı belirtildi; "Olayda kasıt bulunmadığı, ihmal ve kusurun ise devam eden idari ve adli soruşturma neticesi belirleneceği tespit edilmiştir" denildi.

        REKLAM

        Panzeri kullanan polisin alkollü olduğu iddiasının doğru olmadığı da belirtildi. Buna dayanak olarak da hastanede alınan kan raporu gösterildi.

        Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu raporunda, panzerlerin, terör olaylarının yaşandığı illerde roket saldırılarına ve el yapımı patlayıcılara karşı korunmak için kullanıldığı ifade edildi. Panzerlerin eski olduğu ve modernizasyona ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

        Komisyon, panzerlerin bu tip olaylara ve başka kazalara yol açmaması için öneride de bulundu. "Zırhlı araçlar 'b' ya da 'e' sınıfı ehliyet sahibi olanlar tarafından değil, sertifikalı eğitim almış personel tarafından kullanılmalı" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ